Armata ucraineană a anunţat că forţele sale au respins o nouă ofensivă a trupelor ruse asupra oraşului Mariupol, care de mai multe zile este asediat, transmite DPA.

Ucraina a respins o nouă ofensivă a Rusiei asupra orașului Mariupol

Aproximativ 150 de atacatori ruşi au fost ucişi şi două tancuri şi alte câteva vehicule blindate au fost distruse, a precizat Statul Major al forţelor armate ucrainene. Batalionul ultranaţionalist Azov, din cadrul armatei ucrainene, a postat pe canalul Telegram imagini cu vehicule militare ruse distruse.

Oraşul Mariupol, port la Marea Azov, este încercuit de unităţi ale armatei ruse şi ale separatiştilor proruşi. Majoritatea încercărilor de evacuare a civililor din acest oraş strategic - unde infrastructura a fost avariată grav - au înregistrat mici progrese.

De la începutul invaziei militare ruse pe 24 februarie, peste 13.500 de soldaţi ruşi au fost ucişi, potrivit informaţiilor furnizate de Kiev, care nu au putut fi verificate din surse independente. De asemenea, forţele ucrainene au distrus peste 400 de tancuri şi aproximativ 1.300 alte vehicule blindate, precum şi 81 de avioane şi 95 de elicoptere militare ruse.

Pe de altă parte, circa 300 de civili din Mariupol au reuşit să ajungă în oraşul Zaporojie, la bordul al aproximativ 160 de automobile. Cel puţin 200.000 de persoane trebuie evacuate urgent din Mariupol, conform estimărilor autorităţilor ucrainene. Rusia dezminte că acţiunile sale au drept ţinte civili. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.