Un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin a declarat că „operațiunea specială” din Ucraina, așa cum a numit liderul de la Kremlin conflictul militar, nu se desfășoară pe cât de repede ar fi dorit șeful rus. Aceasta este cea mai importantă recunoaștere publică de până acum a Moscovei că lucrurile nu se derulează conform planului. 

„Operațiunea specială” rusă în Ucraina se desfășoară mai încet decât era așteptat, recunoaște un apropiat al lui Vladimir Putin

Viktor Zolotov, șeful Gărzii Naționale a Federației Ruse, a spus, în timpul unei slujbe religioase oficiate duminică de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, că „operațiunea specială” rusă se desfășoară mai încet decât era așteptat pe seama forțelor ucrainene de extremă dreapta.

Afirmațiile oficialului sunt în contradicție cu declarația de vineri a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care l-a asigurat pe Vladimir Purin că „totul se derulează conform planului”.

„Aş spune că, da, nu totul se derulează atât de repede după cum ne-am dori", a spus Zolotov, în declaraţii publicate pe site-ul Gărzii Naţionale.

„Însă noi ne îndreptăm spre obiectivele noastre pas cu pas şi victoria va fi de partea noastră, iar această icoană va proteja armata rusă şi va accelera victoria noastră”, a completat Zolotov în timpul slujbei.

Ministrul rus al Apărării îi dă asigurări lui Putin că invazia „decurge conform planului”

În pofida afirmațiilor liderilor occidentali conform cărora armata Rusiei a întâmpinat obstacole și o rezistență surprinzătoare, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat, vineri, că invazia în Ucraina se desfășoară cu succes. El a mai susținut că armata rusă a primit peste 16.000 de cereri de la voluntari din Orientul Mijlociu care doresc să se alăture războiului din Ucraina.

„Totul decurge conform planului, vă raportăm aici în fiecare zi în această săptămână”, i-a transmis, vineri, Serghei Șoigu președintelui rus Vladimir Putin la o reuniune televizată a Consiliului de Securitate.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

„Primim un număr mare de cereri de la tot felul de voluntari din diferite țări care ar dori să vină în Republicile Populare Lugansk și Donețk pentru a participa la ceea ce ei consideră a fi mișcarea de eliberare”.

„Am capturat un număr mare de arme ucrainene: tancuri, vehicule blindate și toate tipurile de arme de calibru mic, destul de multă artilerie. În plus, există multe Javelin și Stinger. Se propune, de asemenea, transferarea acestor arme către republicile Lugansk și Donețk, către miliție, astfel încât acestea să poată duce la îndeplinire mai eficient apărarea republicilor lor.”

Vladimir Putin a susținut ambele sugestii, afirmând că Rusia trebuie să ajute voluntarii care doresc să lupte în Donbas să fie transferați în linia întâi. „Dacă vezi că există oameni care doresc, în mod voluntar, să vină să ajute oamenii care locuiesc în Donbas, ei bine, trebuie să îi primim bine și să îi ajutăm să se mute în zona de război”, a declarat președintele Rusiei.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.