Voluntari din toată lumea zboară în Ucraina, gata să lupte cu rușii, după ce Vladimir Putin și-a declanșat forțele acolo, în data de 24 februarie. Unul dintre cei care au răspuns apelului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de „a ajuta țara în vremuri dificile” este Wali, un lunetist canadian de elită, care a mers în Irak pentru a lupta împotriva grupării teroriste ISIS. 

Lunetistul canadian Wali îi vânează pe ruși

Wali, fost lunetist în Regimentul Regal 22e al Canadei, a trecut granița cu Ucraina din Polonia la începutul săptămânii trecute, pentru a ajuta armata ucraineană să facă față invaziei Rusiei. Bărbatul a relatat că el și alți trei foști soldați canadieni cu care a venit pe front au fost întâmpinați cu îmbrățișări, strângeri de mână și steagul Ucrainei.

„Au fost atât de fericiți să ne aibă!”, a declarat Wali, conform CBC News.

„Vreau să-i ajut. Este simplu. Trebuie să ajut pentru că aici sunt oameni bombardați doar pentru că vor să fie europeni și nu ruși”, a completat el.

„Acum o săptămână încă programam chestii. Acum iau rachete antitanc într-un depozit, pentru a ucide oameni adevărați... Asta este realitatea mea acum”, a mai spus Wali.

Apelul președintelui Zelenski

Un contingent din ce în ce mai mare de luptători străini au răspuns apelului șefului de stat Volodimir Zelenski din 27 februarie.„Toți străinii care doresc să se alăture rezistenței împotriva ocupanților ruși și să protejeze securitatea internațională sunt invitați de guvernul ucrainean să vină pe teritoriul nostru pentru a se alătura forțelor noastre teritoriale. Se formează o unitate separată din străini -- Brigada Internațională a Apărării Teritoriale a Ucrainei” . a transmis președintele Ucrainei.

Oficialul a insistat că ucrainenii au fost destul de curajoși pentru a înfrunta Rusia și a marcat că acțiunile Rusiei nu vizează doar Ucraina, ci „reprezintă începutul unui război împotriva Europei”. „E începutul unui război împotriva Europei. Împotriva unității Europei. Împotriva de bază. drepturile omului în Europa. Împotriva tuturor regulilor de conviețuire de pe continent", a transmis Volodimir Zelenski.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.