Volodimir Zelenski a avut un discurs impresionant în fața parlamentului britanic, în cadrul căruia a fost aplaudat și apreciat de către cei prezenți pentru cele rostite, dar și pentru curajul de care a dat dovadă până acum. Care au fost cerințele președintelui Ucrainei și ce a spus în cadrul intervenției respective!

Zelenski, discurs în fața parlamentului de la Westminster

În fața parlamentului britanic, Volodimir Zelenski a parafrazat o parte a celebrului discurs pe care l-a avut şeful guvernului britanic, Winston Churchill, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A reușit astfel să le câștige atenția parlamentarilor și s-a bucurat de aplauzele lor.

„A fi sau a nu fi, aceasta este întrebarea pentru noi acum. Nu vom renunţa şi nu vom pierde. Vom lupta până la sfârşit pe mare, în aer, vom continua să luptăm pentru pământul nostru, indiferent de preţul plătit. Vom lupta în codrii, pe câmpii, pe ţărmuri şi pe străzi”, a spus Zelenski în fața parlamentului britanic.

Intervenţia pe care Volodimir Zelenski a avut-o cadrul parlamentului de la Westminster a fost considerată ca fiind una „istorică„ de preşedintele Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, pentru că se întâmplă destul de rar când vine vorba despre un şef de stat străin, a notat AFP.

Președintele Ucrainei a cerut să fie sporite sancțiunile împotriva țării agresoare și, de asemenea, să considere Rusiadrept un stat terorist. În plus, el a mai cerut și un cer ucrainean sigur. Aflat în fața parlamentului, Zelenski a vorbit despre situația prin care trece populația Ucrainei de două săptămâni, a mulțumit pentru ajutor, dar este de părere și că ar trebui să se facă mai mult.

„Vă rog, sporiţi presiunea sancţiunilor împotriva acestei ţări (Rusia) şi vă rog recunoaşteţi această ţară drept un stat terorist şi vă rog asiguraţi-vă că cerul ucrainean este sigur... Vă rog asiguraţi-vă că faceţi tot ceea ce trebuie făcut”, notează Reuters.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.