Volodimir Zelenski a oferit un interviu pentru ABC News în care a vorbit despre războiul din Ucraina, despre compromisul pe care pare dispus să îl facă în ceea ce privește independența regiunilor Donețk și Lugansk, dar și despre aderarea Ucrainei la NATO, la care a încetat să mai spere, având în vedere evenimentele din ultimele zile. 

Zelenski a oferit un nou interviu

Președintele Ucrainei a reușit să demonstreze că este un adevărat lider pentru țara lui și un om apreciat în întreaga lume. Milioane de oameni îl apreciază, sunt alături de el și de ucraineni, devenind în felul acesta un simbol al păcii. Recent, Zelenski a vorbit despre faptul că este dispus la un dialog cu Rusia în legătură cu solicitarea Moscovei de a recunoaște independența regiunilor separatiste din Donbas.

În plus, liderul Ucrainei s-a liniștit în ceea ce privește aderarea la NATO, pentru că a înțeles că nu este pregătită să accepte Ucraina, pe motiv că alianța se teme de chestiuni controversate și, de asemenea, de o confruntare directă cu Rusia.

„În legătură cu NATO, m-am liniștit cu mult timp în urmă, după ce am înțeles că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina pentru că alianței îi este frică de chestiuni controversate si de o confruntare cu Rusia. Și nu vreau să fim țara care cere asta în genunchi, nu vreau să fiu acel președinte”, a declarat Zelenski, pentru ABC News.

Zelenski a mai spus că este pregătit să ia în calcul o discuție cu Rusia în ceea ce privește cerințele Moscovei în legătură cu regiunile separatiste din Donbas, dar „este nevoie ca preşedintele Putin să înceapă să discute, să înceapă dialogul, în loc să trăiască într-o bulă de informaţii fără oxigen”.

„Vorbim de garanții de securitate. Detaliile privind teritoriile ocupate și republicile nerecunoscute de nimeni în afară de Rusia, aceste pseudo-republici, le putem discuta și găsi compromisul. Ce este imporant pentru mine este cum vor trăi oamenii din aceste teritorii, mai ales cei care vor să fie parte a Ucrainei. Deci, lucrurile sunt mai complicate decât doar recunoașterea lor. Acesta a fost un ultimatum (n.red. solicitările Moscovei) și noi un vrem ultimatumuri”, a mai spus Volodimir Zelenski, pentru aceeași sursă.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.