Bratislava, Frankfurt, Praga, Lyon, Tbilisi, Viena și Vilnius sunt doar câteva dintre orașele în care sure de mii de oameni au ieșit în stradă, în semn de susținere pentru Ucraina care este atacată de trupele armate ruse de zece zile.

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă

Aseară, au avut loc proteste uriașe în unele dintre cele mai mari orașe al Europei, iar celor care au ieșit să protesteze împotriva războiului, Volodimir Zelenski le-a transmis un mesaj live, prin zoom. Astfel, liderul Ucrainei a fost aplaudat de o mare de oameni, pentru care a devenit un simbol al libertății.

La început, președintele Ucrainei și-a dorit să dedice un moment de tăcere celor care au murit în luptă pentru țara lor, soldaților, dar și celor care slujesc țara. I-a comemorat pe cei care au făcut fapte eroice și care și-au dat viața pentru a proteja Ucraina.

”Acest prim minut aș dori să-l dedic momentului de tăcere celor care au căzut în lupta pentru țara lor, soldaților noștri, celor care slujesc… cei care lucrează ca piloți, cei care fac fapte eroice în diferite domenii protejându-și țara și și-au dat viața pentru asta. Să comemoram soldații. Odihnească-se în pace”, le-a spus Volodimir Zelenski miilor de oameni ieșiți în stradă.

„Aș dori să urez toate cele bune poporului Europei… Așa se salută în aceste zile soldații noștri, eroii noștri… Aceștia sunt oamenii care își protejează casele, protejează Ucraina, protejează Europa, ei vă protejează Europa și se salută, urându-și multă sănătate. Dar, recent, salutul soldatului, acest salut al armatei, este ceva pe care oamenii obișnuiți încep să-l folosească în limba lor de zi cu zi atunci când se salută pentru că ne protejăm țara de invazia rusă, de atacul rus. Ne protejăm casele și pământul cu drepturi depline și în fața agresiunii ruse. Astăzi, militarii noștri, unii dintre militarii noștri, servesc țara noastră în armată, alții servesc ca doctori cu bisturiul în mână, efectuând operații chirurgicale. Alții lucrează pentru a proteja copiii și familiile lor. Și aceasta este inima noastră, aceasta este inima Ucrainei, stând împreună împotriva răului, a mai zis Volodimir Zelenski.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Mii de oamenii i-au ascultat discursul pe care l-au aplaudat și pe care l-au apreciat. El le-a transmis oamenilor să nu tacă, să iasă în continuare în stradă și să lupte pentru libertatea lor. Mai mult de atât, Volodimir Zelenski a mărturisit că ei trebuie să le susțină lupta, pentru că dacă Ucraina nu va rezista, nici Europa nu o va face.

„Ieșiți și susțineți Ucraina cât de mult puteți… Și dacă vom câștiga, și sunt sigur că vom câștiga, aceasta va fi o victorie pentru întreaga lume democratică. Aceasta va fi victoria libertății noastre. Aceasta va fi victoria pentru întreaga lume democratică. Va fi victoria luminii asupra întunericului, a libertății asupra sclaviei. Și dacă vom câștiga, vom deveni la fel de înfloriți ca Europa și Europa va înflori mai mult ca niciodată după această victorie magnifică. Slavă Ucrainei!, a mai spus Zelenski.

Citeste si:
Cristina Cioran și Alex Dobrescu s-au luat la ceartă în plină...
Cristina Cioran și Alex...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.