Militarii ucraineni care ar fi fost omorâți în urma atacului armatei ruse asupra Insulei Șerpilor ar putea fi în viață. Însă, pentru moment, aceștia ar fi fost luați prizonieri de ruși, au anunțat astăzi Forțele Navale din Ucraina.

Militarii ucraineni de pe Insula Șerpilor sunt în viață?

Reprezentanții Forțelor Navale Ucrainene au declarat că sunt fericiți să știe că soldații lor sunt vii. Totodată, armata rusească ar fi capturat o navă ucraineană civilă.

"Suntem foarte bucuroşi să aflăm că fraţii noştri sunt vii şi bine. Propaganda rusă încearcă să transmită că autorităţile ucrainene au uitat şi şi-au îngropat semenii. Cerem Rusiei eliberarea imediată a cetăţenilor ucraineni luaţi prizonieri.”, transmit aceștia.

Conform Marinei Ucrainene, grănicerii de pe Insula Șerpilor au respins două atacuri ale rușilor în urmă cu câteva zile. Aceștia au făcut tot posibilul pentru a apăra insula, dar în cele din urmă au fost învinși.

Infrastructura de pe Insula Șerpilor a fost distrusă complet

Soldații ruși au distrus în totalitate infrastructura insulei: faruri, turnuri, antene etc. Drept urmare, nimeni nu a mai putut lua legătura cu ucrainenii de pe Insula Şerpilor.

„Încercările repetate de a contacta militarii ucraineni şi de a afla informaţii despre ei au fost inutile. Bombardamentul permanent din partea navelor de război, dar şi a aviaţiei Federaţiei Ruse nu a permis ajutarea militarilor ucraineni. Ne aşteptăm fraţii cu tot sufletul!", se arată în postarea de pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a anunțat în data de 25 februarie că Insula Șerpilor a ajuns în mâinile Rusiei. Nu au mai fost comunicații cu grănicerii care apărau zona, iar infrastructura a fost distrusă în bombardamentele aviației și marinei ruse.

Insula Șerpilor este localizată la 50 de kilometri est de Sulina. Aceasta, care se află la aproape 20 de mile marine sud de coasta ucraineană, joacă un rol important în stabilirea limitelor apelor teritoriale. Populația sa este formată în mare parte din polițiști de frontieră.

Citeste si:
Soldații ucraineni au reușit să recucerească peste 20 de localități...
Soldații ucraineni au reușit...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2022 - 06 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.