Soldații armatei ucrainene au reușită să reîntoarcă sub controlul lor peste 20 de localități în doar 24 de ore. Armata ucraineană avansează destul de rapid în zona de est a țării și în continuă să își recupereze cât mai multe teritorii.

Forțele armate ucrainene și-au reîntors peste 20 de localități în ultimele 24 de ore

„Eliberarea localităţilor de sub ocupaţia rusă în regiunile Harkov şi Doneţk continuă", a precizat Statul Major al forţelor armate ucrainene într-un raport.

Veliki Burluk şi Dvoricina sunt două comunităţi din nordul regiunii Karkov care au fost abandonate de soldații ruși și ulterior controlul asupra acestora a fost preluat de soldații ucraineni. În urma presiunii contraofensivelor ucrainene, Ministerul rus al Apărării a anunţat că trupele ruse se retrag din Harkov în weekend, după mai bine de jumătate de an de la declanșarea războiului și cotropirii teritoriului.

Autoritățile ruse au declarat că motivul retragerii trupelor armate ruse este "regruparea" strategică a unităţilor.

Retail jobs

Soldații ucraineni au recucerit orașul Izium

Duminică seară, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că oraşul Izium a fost recucerit de ucraineni. Acesta a avut o importanţă strategică, iar pentru acest teritoriu s-au dat lupte grele și sute de oameni și-au pierdut viața. Potrivit înregistrărilor video din oraş se poate observa cum militarii ucraineni ridică drapelul naţional.

Potrivit Statului Major al armatei ucrainene, forțele armate ruse au bătut în retragere și în micul oraş Svatov din regiunea Lugansk, chiar dacă miliţiile separatiste se află încă în acțiune acolo.

„Dat fiind avansul ucrainenilor, Rusia a dispus cel mai probabil retragerea trupelor sale din întreaga regiune Harkov ocupată, la vest de râul Oskil", au transmis luni serviciile de informaţii britanice.

Citeste si:
Medvedev amenință lumea cu armele nucleare. „Rusia are dreptul să...
Medvedev amenință lumea cu...

„Succesele rapide ale ucrainenilor au implicaţii semnificative pentru întreaga strategie operaţională a Rusiei. Majoritatea forţelor din Ucraina sunt cel mai probabil obligate acum să prioritizeze acţiunile de apărare de urgenţă", au adăugat serviciile secrete britanice.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.