Deep Dive Dubai este noua atracție turistică din Emiratele Arabe Unite. Grandioasa piscină este umplută cu 14 milioane de litri de apă, echivalentul a șase bazine olimpice, are 60 de metri adâncime și tehnologie NASA. O altă chestiune fascinantă este că marele bazin, construit pe mai multe niveluri, arată ca un oraș abandonat, pe care scafandrii îl vor putea explora.

Cea mai adâncă piscină din lume s-a deschis în Dubai

Cei care se încumetă să o încerce pot înota în gol 60 de metri. În timp ce fac acest lucru, instalațiile de sunet și de lumini aflate în cele 56 de camere subacvatice vor da mai mult dinamism aventurii. Șeicii nu s-au zgârcit la această investiții, prin urmare apa din piscină este filtrată la fiecare șase ore printr-o tehnologie dezvoltată de NASA.

De menționat este că și cei care nu au o licență de scuba diving vor putea să se bucure de această experiență. Pentru ei sunt disponibile cursuri oferite de o echipă de profesioniști. Pentru moment, bazinul este deschis numai pentru anumiți oaspeți, pe bază de invitație, dar publicul larg se va putea bucura de el de la sfârșitul acestei luni.

Conține un oraș scufundat, cu galerii și încăperi

Componenta vedetă a Deep Dive Dubai este orașul subacvatic. Curioșii pot explora apartamente scufundate și pot juca biliard sub apă. Piscina are și un studio de film subacvatic, cel mai mare de acest gen din regiune.

În jurul tuturor lăcașurilor au fost instalate aproximativ 56 de camere de supraveghere, asigurându-se astfel securitatea scufundătorilor. Totodată, obiectivul are cea mai avansată cameră hiperbarică din regiune, cu o capacitate de 12 persoane, pentru cazuri de urgență.

Sfatul experiților este ca, dacă oamenii se scufundă în această piscină, timp de 24 de ore să nu încerce să ajungă în vârful Burj Khalifa, la peste 300 de metri altitudine, fiindcă diferența prea mare de presiune le poate afecta sănătatea.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.