Statele Unite au anunțat că au dublat recompensa care va fi oferită celui care contribuie decisiv la capturarea șefului ISIS, Amir Muhammad Said Abdal-Rahman al-Mawla.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a anunțat că Statele Unite dublează recompensa pusă pe capul noului șef al Statului Islamic.

Liderul actual al grupării teroriste, Amir Muhammad Said Abdal-Rahman al-Mawla, a devenit șeful ISIS după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Acesta din urmă a fost ucis în octombrie 2019, în timpul unei operațiuni militare a SUA.

Al-Mawla a fost un membru important în al-Qaeda, iar ulterior s-a alăturat grupării teroriste Stat Islamic.

”Ca unul dintre liderii influenți ai ISIS, Amir Muhammad Said Abdal-Rahman al-Mawla a ajutat la justificarea răpirilor, crimelor și traficărilor membrilor minorității religioase Yazidi, din nord-vestul Irakului, dar a și condus câteva dintre operațiunile globale are organizației teroriste”, anunță Departamentul de Sta.

Recompensa inițială pentru capturarea lui Al-Mawla era de 5 milioane de dolari, însă Mike Pompeo a anunțat că suma este dublată, astfel că SUA oferă acum 10 milioane de dolari celui care oferă informații ce contribuie la capturarea liderului terorist.

”Recompensa reprezintă un moment important în lupta noastră împotriva ISIS și a ramurilor și rețelelor sale din întreaga lume. Pe măsură ce Statul Islamic este înfrânt pe câmpul de luptă, suntem determinați să-i identificăm și găsim pe liderii grupării, astfel încât coaliția globală de națiuni care luptă împotriva ISIS să poată distruge rămășițele organizației și să-i oprească ambițiile globale”, se mai arată în comunicatul Departamentului de Stat, conform cnbc.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.