Social 5 Iunie 2020 14:19

Doi tineri cercetați de autorități pentru fapte de terorism au fost reținuți pentru 24 de ore de către poliție.

Cei doi minori au vârsta de 15 ani și sunt din București, respectiv Buzău. Inspectoratul de Poliție Județean Argeș transmite că cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, după administrarea probatoriului.

Conform ofițerilor DIICOT și BCCO, cei doi sunt parte dintr-un grup mai mare de tineri care se distrau apelând dispeceratele unor aeroporturi și unități de poliție. Aceștia foloseau o aplicație bazată pe tehnologia VoIP, pentru a-și ascunde identitatea, amenințând cu detonarea unor dispozitive explozibile. De asemenea, aceștia reclamau săvârșirea unor fapte nereale.

Tinerii au apelat și persoane fizice, dar și juridice, pentru a face farse: Aceștia au apelat ”mai multe societăţi comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte”

Procurorii au acționat în București, dar și în Constanța, Neamț, Prahova, Buzău și Dâmbovița pentru a destructura această grupare. În total, era vorba de 9 persoane.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din judeţele Dâmboviţa, Neamţ, Buzău, Constanţa şi din Bucureşti, ar fi mai iniţiat apeluri având ca scop ameninţarea şi intimidarea populaţiei, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic”, transmit autoritățile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.