Australia este țara în care copiii de 10 ani sunt acuzați, duși în fața instanței, condamnați și închiși în spatele gratiilor.

În ciuda dovezilor copleșitoare din partea experților din domeniul sănătății, a lucrătorilor sociali, a liderilor indigeni, a experților legali și a organizațiilor pentru drepturile omului, guvernele australiene aleg să închidă copiii la vârsta de 10 ani și ignoră soluțiile comunitare testate care ajută de fapt copiii, informează Amnesty International.

În Australia, un tânăr de nouă ani nu poate fi urmărit penal și găsit vinovat de o infracțiune, dar un copil de zece ani poate.

De la zece până la 14, copiii pot fi judecați penal dacă există dovezi în care copilul a înțeles greșeala comportamentului său.

Cu toate astea, este clar că vârsta de 10 ani este mult prea mică pentru ca un copil să poată fi judecat penal.

Peste 8.000 de copii, duși în fața justiției într-un singur an

Peste 8.350 de copii cu vârste între 10 și 13 ani au fost aduși în faţa justiției în anul financiar iulie 2018-iunie 2019.

Aproximativ 573 de copii sau aproape un sfert dintre copiii aflați în detenție aveau vârste sub 14 ani.

Vârsta minimă a Australiei la care un copil poate fi dus în fața justiției este foarte josă comparativ cu alte țări. Majoritatea țărilor europene și-au stabilit vârsta minimă între 14 și 16 ani, în timp ce altele precum China, Rusia, Japonia și Sierra Leone au stabilit-o la 14 ani.

Între 2016 și 2017, în medie, 566 de copii cu vârsta de 10, 11, 12 și 13 ani au fost în detenție. Dintre aceștia, 69% au fost copii indigeni, potrivit The Conversation.

Majoritatea infracțiunilor comise de copii sunt furturi, spargeri și infracțiuni legate de violarea proprietății.

Copiii aflați în închisoare au mai puțin șanse să acceseze ceea ce le trebuie pentru a se dezvolta așa cum trebuie, precum educația, mentoratul și sprijinul comunității.

Citeste si:
Formula 1 Australia: Max Verstappen câștigă după o cursă...
Formula 1 Australia: Max...

În loc să-i pună pe acești tineri în spatele gratiilor, guvernele pot finanța soluții și programe comunitare conduse de indigeni, care au rezultate mai bune pentru copii și comunități”, transmite Amnesty International.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.