Nu toate țările care trec prin pandemia de coronavirus au decis să ia măsuri de restricție, iar deznodământul ar putea fi îngrijorător.

Tanzania este una dintre țările africane care sunt afectate de coronavirus, însă președintele John Magufuli îi îndeamnă pe cetățeni să se roage la Dumnezeu și să țină economia în funcțiune.

Mai multe țări africane au impus restricții cu grade diverse de severitate, dar în Tanzania, lucrurile se mișcă aproape la fel. Unitățile de învățământ au fost închise, însă magazinele rămân deschise în continuare.

Magufuli le-a cerut oamenilor trei zile de rugăciune împotriva virusului, fiind unul dintre puținii lideri ai unui stat care refuză să țină cont de gravitatea faptului: Acesta e momentul să ne întărim credința și să continuăm să ne rugăm la Dumnezeu, nu să depindem de măști de protecție. Nu vă opriți din a merge la biserici și moschei. Sunt sigur că asta va trece, așa cum au trecut și altele”, a spus președintele luna trecută, mesaj pe care l-a reiterat și în Vinerea Mare.

Tanzania a înregistrat primul caz de coronavirus pe 16 martie, iar cazurile au început să crească; există și 5 morți deja. Totuși, asta nu-l sperie pe președinte.

Citeste si:
Mai multe localuri din țară își suspendă activitatea din cauza...
Mai multe localuri din țară,...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

”Să muncim din greu în continuare pentru a ne construi națiunea. Coronavirusul nu este și nu trebuie să fie un motiv ca noi să nu muncim. Fermierii trebuie să se folosească de ploile care vin, industriașii trebuie să continue producția și nu vreau ca niciun proiect de dezvoltare să fie oprit”, a mai afirmat președintele Tanzaniei. Acesta îi încurajează pe oameni să lucreze în continuare, dar să evite ”adunările care nu sunt necesare.”

Economia țării a fost deja lovită puternic, după ce turiștii care veneau aici pentru plaje sau pentru a observa animale sălbatice și-au anulat vacanțele. Turismul este cel mai puternic pilon al economiei țării, arată ewn.co.za.

Statele africane sunt în urma celorlalte țări în ceea ce privește pandemia, însă multe au luat rapid măsuri stricte pentru a împiedica deplasarea oamenilor. Numărul cazurilor continuă să crească pe continent, însă.

Citeste si:
Cîțu, după votul din Parlament: „Nu lăsăm PSD să arunce România în...
Cîțu a răbufnit după votul...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.