Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anuțat că școlile ar putea fi redeschise la finalul lunii mai, sau începutul lunii iunie. Decizia nu este una finală, urmând ca Tătaru să discute cu ministrul Educației în cursul zilei de miercuri, 22 aprilie.

De asemenea, ministrul Sănătății a declarat că relaxarea măsurilor ar putea începe după data de 15 mai.

O relaxare nu o poți da în totalitate și pe tot teritoriul. Trebuie să o faci gradual și trebuie să o faci și în funcție de focarele în evoluție! Perspectiva este 15 mai”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

Întrebat dacă și școlile ar putea reîncepe la jumătatea lunii mai, ministrul Sănătății a spus: „Nu neapărat pe 15 mai, poate sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie”.

Trebuie să avem foarte mare grijă la tot ce înseamnă copii, la tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puține ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea și măscuțe. Dar sunt protocoale pe care le stabilim și le vom avea la acel moment!”, a mai spus Tătaru.

Acesta a mai adăugat și că, dacă lucrurile vor evolua bine, restaurantele și hotelurile s-ar putea și ele redeschide după 15 mai.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.