Cristian Tudor Popescu a publicat un material cu privire la sărbătorile de Paște de anul acesta, vorbind despre Dumnezeu și despre oameni.

Gazetarul spune că are de-a face constant cu oameni care îl întreabă dacă el chiar crede că Dumnezeu există, iar dacă de obicei, acesta trece mai departe, fiind conștient că respectivii nu așteaptă un răspuns, cu ocazia acestui Paște, a pregătit totuși un răspuns.

”Da, Dumnezeu există. Noi, oamenii, nu existăm”, spune Cristian Tudor Popescu.

Acesta atestă că Dumnezeu există, dar că ”nu are nimic omenesc, nici viu, nici măcar ființial.” Popescu mai spune că există acel ”ceva ce totuși era pe când, spune Eminescu, ființă nu era, nici neființă.”

Jurnalistul mai face o afirmație ce ar putea fi considerată controversată de unii: ”Dumnezeu nu e nici bun, nici rău cu noi: pur și simplu nu existăm pentru El.”

Acesta și argumentează ulterior afirmația, făcând trimitere la momentul în care Iisus a murit pe cruce: ”Gândiți-vă la strigătul șoptit al lui Iisus înainte de a-și da sufletul: „Eli, Eli, lama sabachthani!”, „Doamne, Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?”, și nu „Unde ești, Doamne, unde ai dispărut?”. A părăsi pe cineva înseamnă că acel cineva încetează să existe pentru tine. În momentul suprem, Iisus nu se îndoiește de existența lui Dumnezeu, dar bagă de seamă cu sfâșietoare durere că el nu mai există pentru Tatăl său.”

Cristian Tudor Popescu mai adaugă că ”așa trebuia să fie. Căci, după toate chinurile îndurate pe Golgota și pe cruce, Mântuitorul trăiește și chinul suprem, singurătatea absolută a omului în fața morții, fără de care jertfa Lui n-ar fi avut puterea de a străbate mileniile.”

În încheiere, acesta spune că ”nu știu cum a înviat, dar știu cum a murit Iisus Hristos – fără Dumnezeu și fără lumânare.”

Poți citi întregul material al gazetarului pe republica.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.