Un bărbat care și-a petrecut ultimii 44 de ani la închisoare a murit din cauza coronavirusului chiar înainte să fie eliberat.

Un deținut din statul american Michigan a murit de coronavirus, cu doar câteva săptămâni înainte să fie eliberat.

Condamnat când încă era minor, William Garrison a executat aproape 44 de ani din pedeapsă, înainte ca virusul să îi curme viața.

Garrison a fost condamnat la închisoare pe viață la 16 ani, după ce a împușcat mortal un bărbat în 1976. Sentința sa a fost înjumătățită în ianuarie și a avut de ales dacă vrea să fie eliberat condiționat imediat, sau dacă vrea să fie eliberat în mod normal, în septembrie. Garrison a ales a doua variantă.

Chris Gautz, purtător de cuvânt al închisorii, spune că angajații penitenciarului i-au verificat pe deținuți cu câteva zile înainte de nefericitul eveniment. Colegul de celulă al lui Garrison spune că acesta nu suferea de simptome de coronavirus, în afară de o simplă tuse.

Citeste si:
Mai multe localuri din țară își suspendă activitatea din cauza...
Mai multe localuri din țară,...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

William Garrison, deținutul decedat de coronavirus.

”Fratele meu nu ar fi trebuit să moară astfel”, a declarat sora deținutului, Yolanda Peterson, conform nypost.com.

William Garrison chiar aplicase pentru a fi eliberat timpuriu, tocmai pentru a evita epidemia de coronavirus din penitenciar.

Coronavirusul, ținut departe de închisorile din România

Coronavirusul a ajuns în toate județele țării și continuă să se extindă. Cu toate acestea, există o categorie de români la care, din fericire, virusul nu a ajuns. Aceștia sunt deținuții din sistemul de penitenciare.

Citeste si:
Directoarea unei școli din București, condamnată la 3 ani de...
Directoarea unei școli din...

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis că nu există niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul persoanelor încarcerate.

ANP transmite că, în prezent, sunt 20.453 de deținuți în închisori. De asemenea, Administrația a transmis că a existat un caz de îmbolnăvire cu noul virus, dar că era vorba de un angajat, iar coronavirusul nu s-a răspândit.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.