În plină pandemie de coronavirus, există o categorie de români la care virusul nu a ajuns, din fericire.

Coronavirusul a ajuns în toate județele țării și continuă să se extindă. Cu toate acestea, există o categorie de români la care, din fericire, virusul nu a ajuns. Aceștia sunt deținuții din sistemul de penitenciare.

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis că nu există niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul persoanelor încarcerate.

ANP transmite că, în prezent, sunt 20.453 de deținuți în închisori. De asemenea, Administrația a transmis că a existat un caz de îmbolnăvire cu noul virus, dar că era vorba de un angajat, iar coronavirusul nu s-a răspândit.

Facilități pentru deținuți de Paște

ANP a transmis că a luat măsuri pentru a oferi facilități suplimentare deținuților în această perioadă. Având în vedere constrângerile legate de pandemie, Administrația a introdus măsuri ”de menţinere a legăturii persoanelor custodiate cu mediul de suport, prin utilizarea, la nivel maxim, a posibilităţilor de comunicare la distanţă (suplimentarea dreptului la comunicări online, majorarea duratei şi numărului de convorbiri telefonice) şi de informare (prelungirea intervalului de difuzare a semnalului TV)”, arată stirileprotv.ro.

În plus, ”în vederea respectării demnităţii umane, administraţiile locurilor de deţinere facilitează transmiterea slujbelor religioase, atât prin valorificarea infrastructurii disponibile la nivelul unităţilor subordonate (înregistrarea şi difuzarea acestora prin studiourile TV cu circuit închis/ staţiile de radio-amplificare), cât şi prin extinderea posibilităţilor de a urmări transmisiunile din grila programelor de televiziune recepţionate.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.