O a doua țară din Europa decide să relaxeze treptat măsurile de carantină impuse de pandemia de coronavirus.

După Austria, Danemarca este a doua țară europeană care decide să relaxeze măsurile impuse pentru încetinirea răspândirii coronavirusului.

Pe fondul scăderii numărului de îmbolnăviri la nivel național, autoritățile au luat această decizie de relaxare.

Astfel, va avea loc o ”redeschidere prudentă”, iar pe 15 aprilie vor fi deschise din nou grădinițele și școlile primare. Scenariul este valabil doar dacă numărul cazurilor rămâne stabil.

De asemenea, premierul a discutat și despre sectorul economic. Acesta va avea discuții cu mediul de afaceri în vederea redeschiderii treptate a birourilor din țară.

Premierul danez spune că numărul îmbolnăvirilor merge în direcția bună. ”Am reușit să evităm nenororicrea care s-a întâmplat în alte țări, singurul motiv pentru acest lucru este că am acționat devreme,” a afirmat acesta, conform stiripesurse.ro.

În Danemarca, au fost înregistrate până acum 4.681 de cazuri de coronavirus, iar 312 oameni au decedat.

Afirmațiile premierului danez vin la doar o zi după cele ale cancelarului austriac, Sebastian Kurz, care a anunțat că țara sa va începe să relaxeze progresiv restricțiile de deplasare, după data de 14 aprilie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.