Social 7 Aprilie 2020 10:30

Pandemia de coronavirus și interdicțiile militare instituite în ultima perioadă au transformat transportul public din București în locuri pustii.

Metroul, care era odinioară arhiplin și în care se îngrămădeau sute de persoane în doar câteva minute, transportă acum câțiva oameni pe oră. Bucureștenii care trebuie să ajungă la muncă își folosesc mașinile personale din frica de a nu avea contact cu cineva suspect de coronavirus.

La metrou, în stații, au ajuns să circule cateva zeci de persoane care nu au altă variantă pentru a ajunge la serviciu.

- Nu am ce face! Trebuie să ajung la serviciu! Dacă aveam mașină personală, da, veneam cu mașina personală! Este o oarecare teamă, înțeleg! Mă tem, pentru că sunt aproape unul de celălalt. Și pot să iau COVID-ul. Pot să iau virusul!

- Să nu nimeresc lângă cineva asimptomatic sau care n-a avut grijă! Și... Asta e!

- Cât mai multă deratizare din asta trebuie făcută prin metrou! Și să se pună și chestii din astea cu dezinfectant din acela pentru mâini. Ar trebui să fie chestia asta băgată la metrou. Pentru că sunt foarte mulți navetiști, vin din provincie, pe trenuri, chestii d-astea. (Reporter: N-ați văzut dezinfectant aici!) Nu, nu! În vagoane, nu!

În vagoanele de metrou nu sunt recipiente cu dezinfectant. Metrorex le recomandă călătorilor... să aibă grijă! Și-i anunță că barele de susținere din vagoane și butoanele pentru deschiderea ușilor sunt dezinfectate suplimentar cu produse autorizate de Ministerul Sănătății. Nici vehiculele STB n-au dezinfectant! Și destui călători circulă cu teamă.

- Fiecare om poate fi un potențial infestat!”, mărturisește un călător, citat de digi24.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.