Organizația Națiunilor Unite avertizează că multe state ale lumii s-ar putea confrunta cu penurie alimentară, pe fondul crizei de coronavirus.

Sute de milioane de oameni ar putea fi afectați de crize alimentare, majoritatea fiind locuitori ai continentului african.

Arif Husain, econimist-șef al Programului Alimentar Mondial, spune că, de obicei, șocurile de aprovizionare sunt date de o secetă sau de o recesiune, însă acum este vorba de ambele cauze în același timp.

2,8 miliarde de oameni se bazează pe schimburi comerciale de grâu, orez, porumb și soia pentru a supraviețui. 212 milioane de persoane sunt într-o stare de insecuritate alimentară cronică, iar alte 95 de milioane, în stare de insecuritate alimentară gravă.

Pentru țările sărace, consecințele economice vor fi mult mai puternice decât impactul bolii în sine. Africa subsahariană este cea mai periclitată de penuria alimentară.

Nu este vorba de o criză a materiei prime, cât de una a transporturilor. Piețele mondiale de cereale au suficiente resurse, iar prețurile nu au crescut. Tototadă, măsurile de izolare încep să pună probleme lanțului de aprovizionare, arată stiripesurse.ro.

Franța are problema mâinii de lucru și a camioanelor, în vreme ce Argentina și Brazilia se confruntă cu mișcări sociale ce cauzează perturbări porturilor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Aprilie 2020 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.