Social 2 Aprilie 2020 16:17

În şedinţa de joi se va aproba ordonanţa de urgenţă pentru distribuirea de pachete cu produse de igienă şi alimentare către persoanele aflate în prezent într-o situaţie de vulnerabilitate.

”Pachetele cu produse de igienă şi alimentare achiziţionate de către Ministerul Fondurilor Europene în calitate de beneficiar al POAD pot fi livrate către persoanele plasate în carantină, în izolare şi autoizolare în această perioadă urmare a instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, precum şi ca urmare a implementării măsurilor dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Totodată, în cazul în care mai rămân pachete nedistribuite se va proceda la distribuirea acestora către alte categorii vulnerabile, respectiv persoane vârstnice instituţionalizate în centre de îngrijire şi asistenţă şi copii instituţionalizaţi în centrele de plasament aflate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv a judeţelor care înregistrează aceste stocuri”, se arată în actul normativ.

Potrivit sursei citate, fiecare Unitate Administrativă Teritorială va identifica soluţii pentru distribuirea pachetelor cu produse de igienă şi alimente pentru aceste persoane.

”Predarea pachetelor de igienă se va face pe bază de procese verbale de predare cu ajutorul reprezentanţilor autorităţilor locale disponibile, care vor asigura atât sprijin prin personalul disponibil din subordine, cât şi sprijin logistic. Procesele verbale de predare vor fi centralizate la nivelul fiecărei Instituţii a Prefectului, iar o copie a acestora va fi înaintată electronic către MFE”, se mai arată în document.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.