Andrelele de tricotat sunt puse intens la lucru in diverse colturi ale lumii si au creat pana acum sute de marsupii si obiecte de protectie dedicate animalelor salbatice native ramase fara adapost in urma incendiilor de vegetatie care au mistuit suprafete uriase din Australia, relateaza luni Reuters.

Grupul public Animal Rescue Craft Guild a anuntat luni ca a fost inundat cu oferte de ajutor ca raspuns la un apel adresat voluntarilor pentru realizarea de invelitoare pentru lilieci, marsupii pentru puii de cangur orfani, cuiburi pentru pasari, cutii pentru oposumi si paturi pentru koala.

Donatiile oferite grupului de voluntari au venit din diverse colturi ale lumii, din Statele Unite, Marea Britanie, Hong Kong, Franta sau Germania.

''E o nebunie'', a declarat pentru Reuters Belinda Orellana, membra fondatoare a grupului. ''Raspunsul a fost uimitor'', a adaugat ea.


Incendiile de vegetatie din Australia au mistuit in ultimele saptamani circa 8 milioane de hectare, o suprafata similara cu cea a Austriei, scrie Agerpres.

Potrivit unor specialisti, numarul vietuitoarelor - inclusiv animale domestice si de companie - care au pierit pana in prezent in incendii se ridica la o jumatate de miliard, alte sute de mii de exemplare fiind ranite.

''Noi intervenim pentru sufletelele sarmane care au supravietuit'', a explicat Orellana. ''Grupul nostru creeaza si furnizeaza obiecte grupurilor de salvatori si de persoane din toata tara care preiau si au grija de animale salbatice", a precizat ea adaugand ca cererea este in crestere si ca este nevoie urgenta de donatii sub forma de tesaturi.

Grupul de Facebook format in urma cu cateva luni pentru a realiza initial paturi pentru caini si pisici si tarcuri pentru animale, numara in prezent 75.000 de membri. Multi dintre voluntari au crosetat, cusut si tricotat pana acum o gama de obiecte, inclusiv manusi pentru protejarea labutelor arse ale exemplarelor de koala si marsupii pentru puii de cangur orfani.

Citeste si:
Motivul pentru care românii nu-și asigură locuințele la cutremure...
Motivul pentru care românii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.