O femeie de 36 de ani din statul american Pennsylvania a fost acuzata ca si-a spanzurat cei doi copii, in varsta de 4 si 8 ani, in pivnita casei si a fost inculpata pentru infanticid, desi a pretins ca cei doi copii s-au sinucis, relateaza AFP.

'Este un eveniment oribil, tragic', a declarat John Adams, procurorul comitatului Berks, in cadrul unei conferinte de presa luni, la scurt timp dupa arestarea mamei, Lisa Snyder.

Femeia, care isi crestea singura cei doi copii, a fost arestata la mai mult de doua luni dupa ce micutii au fost gasiti spanzurati in mica localitate Albany Township, situata la 100 de kilometri nord de Philadelphia, a declarat procurorul, scrie Agerpres.

Pe 23 septembrie, femeia a cerut ajutor, sustinand ca si-a gasit copiii spanzurati in pivnita.

Echipele de prim ajutor l-au gasit pe Conner, baiatul cel mare, si pe sora lui Brinley, spanzurati de o grinda cu o lesa lunga pentru caini, cu doua scaune daramate in apropiere.

Ei au incercat sa-i resusciteze pe copii, insa in zadar. Trei zile mai tarziu, a fost declarat decesul copiilor.

Mama, interogata de doua ori de politie, a sustinut ca fiul ei, supraponderal, 'a fost agresat la scoala si a vrut sa moara'.

Insa marturia ei 'a ridicat imediat semne de intrebare', a spus Adams, pentru ca 'in general copiii de opt ani nu se sinucid'.

O serie de interviuri cu apropiati si investigatii la scoala unde invata copilul nu au aratat 'nicio dovada de agresiune'. Dimpotriva, o inregistrare video cu calatoria cu autobuzul scolar al baiatului chiar inainte de tragedie arata ca 'parea a fi un copil fericit', a spus Adams.

Calculatorul si telefoanele mobile ale femeii au aratat ca aceasta a cautat modalitati de a ucide prin spanzurare sau asfixiere cu monoxid de carbon.

Un martor a declarat ca femeia a spus ca este 'deprimata si nu se mai poate preocupa de copiii ei'. In plus, baiatul avea o usoara dizabilitate fizica, a mai spus procurorul.

Lisa Snyder, plasata luni in detentie fara drept de eliberare pe cautiune, a fost acuzata de omor.

Ea urmeaza sa compara in fata unei instante pe 12 februarie. Procurorul a declarat ca nu a decis inca daca va solicita pedeapsa cu moartea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.