Fost militar, un alpinist nepalez a stabilit un nou record mondial dupa ce a reusit sa escaladeze cei mai inalti 14 munti din lume, intr-o perioada mai mica de sapte luni. 

Anuntul a fost facut de agentia care il reprezinta pe Nirmal Purja, in varsta de 36 de ani. In comunicat se precieaza ca daca altor aventurieri escaladarea piscurilor le-a luat mai multi ani, barbatul a reusit sa faca acest lucru posibil in mai putin de sapte luni, titreaza Jurnalul.ro

Campania de cucerire a celor mai inalti 14 munti din lume demarata de alpinist s-a numit ''Project Possible''. Nirmal Purja a reusit sa escaladeze muntele Shishapangma, de 8.027 metri din Tibet, la sase luni si o saptamana dupa ce a urcat pe Annapurna I, primul pisc.

Agentia care a sustinut echipa lui Purja, ''Seven Summit Treks'', a declarat ca alpinistul a fost insotit de trei serpasi pe varful Sishapangma.

Reusita barbatului a fost mentionata si pe contul personal de Instagram al acestuia, care a facut o postare simpla in care a scris "misiune indeplinita". Asta dupa ce a cucerit si piscul din Tibert, al 14-lea cel mai inalt munte.

In ordine, barbatul a ajuns pe 23 aprilie pe Annapurna (8.091 m), al zecea cel mai inalt pisc si au urmat Dhaulagiri (8.167 m), Kanchenjunga (8.586 m), Everest (8.848 m), Lhotse (8.516 m) si Makalu (8.481 m), in urmatoarea luna. Ulterior s-a indreptat spre Pakistan, unde a cucerit Nanga Parbat (8.126 m), Gasherbrum I (8.080 m), Gasherbrum II (8,035 m), K2 (8.611 m) si Broad Peak (8.051 m). In Nepal, Purja a urcat pe alte doua varfuri, respectiv Cho Oyu (8.201 m) si Manaslu (8.156 m) inainte de a se indrepta spre Tibet.

Expertii in alpinism noteaza ca pana acum undeva la 30 de oameni au reusit sa escaladeze toate cele 14 varfuri. Recordul anterior pentru cea mai rapida escaladare a celor 14 varfuri a fost stabilit in 2013 de sud-coreeanul Kim Chang-ho, care a incheiat aceasta tentativa in sapte ani, zece luni si sase zile, potrivit bloggerului Alan Arnette.

Citeste si:
De ce a plecat Mara Bănică în vacanță fără soț. Fanii nu se...
De ce a plecat Mara Bănică în...

Alpinistul nepalez Nirmal Purja este un fost soldat in armata Marii Britanii si a devenit cunoscut dupa ce si-a propus sa escaladeze cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri de pe pamant intr-un interval de 7 luni.














‪“MISSION ACHIEVED !” says @nimsdai from the summit of #Shishapangma . ‬ ‪#14peaks7months #History ‬ ‪ . At 8:58 hrs local time, Nims and his team reached the summit of Shisha Pangma. Team Members includes: Mingma David Sherpa, Galjen Sherpa and Gesman Tamang.‬ ‪ . . . . 📸 @sandro.g.h #nimsdai #BremontProjectPossible ‬ #extremehighaltitudemountaineering #uksf #extremeoftheextreme #nolimit #silxo #ospreyeurope #antmiddleton #digi2al #adconstructiongroup #omnirisc #summitoxygen #inmarsat #thrudark #gurkhas #sherpas #elitehimalayanadventures #alwaysalittlehigher

Citeste si:
Viva Credit susține un proiect în premieră pentru România
Viva Credit susține un...

A post shared by Nirmal Purja MBE - Nimsdai (@nimsdai) on


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.