Mark Zuckerberg, patronul Facebook, a aparat din nou miercuri, in fata parlamentarilor americani, modelul economic al retelei de socializare Facebook, implicata intr-un scandal de manipulare si deturnare de date personale, spunand ca nu se opune unei forme de reglementare a internetului pe care o considera ''inevitabila'', informeaza AFP.

''Importanta internetului creste in lume si cred ca o forma de reglementare este inevitabila'', a spus acesta, adaugand ca acest lucru va trebui ''studiat cu atentie'' astfel incat sa nu afecteze companiile aflate la inceput de drum, potrivit Agerpres.

CEO-ul Facebook a facut fata miercuri unui tir de intrebari din partea unei comisii parlamentare din Camera Reprezentantilor. Facand referire la scuzele repetate comunicate de tanarul antreprenor dupa scandalul Cambridge Analytica, democrata Jan Schakowsky a spus: ''acest lucru imi demonstreaza ca autoreglementarea nu functioneaza''.

''Singura maniera de a rezolva aceasta problema de incredere este prin intermediul unei legi care sa creeze si sa imputerniceasca o agentie externa, dotata cu resurse si cu autoritate legislativa in scopul protectiei vietii private din mediul digital si care sa se asigure ca firmele protejeaza datele private ale utilizatorilor'', a spus democratul Mike Doyle.

Miliardarul de 33 de ani, care a raspuns in ziua precedenta intrebarilor senatorilor, si-a recunoscut esecul in ceea ce priveste protejarea eficienta a datelor private ale utilizatorilor, anuntand ca va lua masuri suplimentare in aceasta privinta.

Mark Zuckerberg a evitat sa raspunda in mod direct unei parlamentare care l-a intrebat daca este pregatit sa schimbe modelul economic al Facebook, in prezent o retea de socializare finantata prin publicitate, ''in interesul protectiei datelor private''.

''Nu sunt sigur ca inteleg ce inseamna acest lucru'', a raspuns antreprenorul.

Zuckerberg a salutat apropiata intrare in vigoare, la 25 mai, a noului regulament european privind protectia datelor personale (RGPD). ''In ansamblul sau, RGDP va reprezenta un lucru pozitiv pentru internet'', a spus CEO-ul Facebook, explicand ca ''oamenii vor intelege care sunt mijloacele de control si vor trebui sa isi dea consimtamantul'' pentru colectarea datelor personale.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.