SUA interzic folosirea in administratie a programelor de securitate informatica produse de Kaspersky, companie ruseasca, de teama spionajului. 

Elaine Duke, secretarul american pentru securitate interna, a oferit agentiilor guvernamentale 90 de zile la dispozitie pentru a stabili planuri de inlocuire a softurilor produse de rusi. Decizia a fost luata de teama ca produsele Kaspersky ar putea compromite sistemele informatice implicate direct in securitatea nationala a SUA.

Masura a fost luata la doua luni dupa ce compania din Rusia a fost eliminata de pe doua liste cu furnizori autorizati, folositi de agentiile guvernamentale pentru achizitionarea de echipamente tehnologice.

Departamentul pentru Securitate Interna este „ingrijorat de legaturile anumitor oficiali de la Kaspersky cu spionajul rus si alte agentii guvernamentale, dar si de obligativitatea, potrivit legii din Rusia, ca agentiile de informatii sa ceara sau sa faca obligatorie asistenta din partea Kaspersky pentru a intercepta comunicatiile ce tranziteaza retelele rusesti”. In plus, potrivit unui comunicat, americanii cred ca „exista riscul ca guvernul rus, fie ca actioneaza independent, fie in colaborare cu Kaspersky, sa profite de accesul oferit de produsele Kaspersky pentru a compromite informatiile federale si sistemele de informatii care sunt implicate direct in securitatea nationala americana”, potrivit Washington Post, citat de Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.