Medicul Gheorghe Burnei sustine, intr-o scrisoare deschisa, ca nu este inventator si nu si-a propus asta, ca a vrut sa faca doar bine si ca in 42 de ani de medicina nu a avut nici macar o acuzatie de malpraxis.

"Agitatia din ultimele doua zile cu care a fost intampinata aceasta hotarare a instantei (care ii permite sa se intoarca la Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii 'Marie Curie' — n.r.), contrar asteptarilor, ma nedumireste complet. De ce aceasta desfasurare de forte pentru un simplu medic ortoped pediatru? Pe cine am incomodat atat de tare? Si cu ce? Facandu-mi meseria cu drag, dincolo de norma si programul de lucru? Gasind solutii in cazuri respinse sau redirectionate catre mine de omologii mei?", afirma medicul in scrisoarea deschisa, transmisa miercuri AGERPRES.

El sustine ca se afla in situatia de a se intreba cine ii sunt prietenii. "Medicii titulari, cu care am petrecut mai mult timp decat cu propria-mi familie, ajung sa scrie memorandumuri impotriva intoarcerii mele la spital? Pe toti i-am ajutat inca de la venirea in Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii 'Marie Curie'. In perioada rezidentiatului lor am facut eforturi sa isi insuseasca toate cunostintele necesare, astfel incat inca din anul III sa fie la nivelul unor medici specialisti. I-am sprijinit sa practice medicina in Bucuresti, avand discutii cu conducerea spitalului si intervenind personal la Ministerul Sanatatii pentru a-i ruga sa fie de acord cu scoaterea posturilor la concurs. I-am acceptat la doctorat si toti sunt acum doctori in medicina. In plus, toate veniturile pentru cercetare, care mi s-ar fi cuvenit de-a lungul carierei, le-am cedat la fondul comun pentru a ajuta doctoranzii, care, altfel, ar fi trebuit sa plateasca din buzunarul propriu", a mai scris acesta.

Gheorghe Burnei: Am vrut doar sa fac bine in jurul meu

Gheorghe Burnei mai spune ca pe medicii rezidenti din anul I nici nu ii cunoaste si se intreaba de ce acestia sunt deja impotriva lui.

"Mai mult decat atat, se anunta in premiera niste masuri exceptionale — restrictia anumitor tratamente inovative si standardizarea tuturor interventiilor chirurgicale prin protocoale terapeutice. Aceste protocoale erau necesare mai demult, insa este nevoie si de centre de cercetare si inovatie cu dotare si personal abilitate. De 8 luni mi se pune la indoiala intreaga cariera, fiind aratat cu degetul pentru ceea ce pana mai ieri eram laudat (sau invidiat). Si anume dorinta tenace de a gasi solutii si a rezolva cele mai dificile cazuri. Nu sunt inventator si nu asta mi-am propus. Am vrut doar sa fac bine in jurul meu... inca vreau. In 42 de ani de medicina nu am avut nici macar o acuzatie de malpraxis", a mai scris medicul.

El subliniaza ca isi iubeste meseria si ca doreste sa practice medicina in continuare.

"Eu cred ca, alaturi de mine, pierd parintii copiilor care au nevoie de interventii urgente, pe care nu si le-ar permite fara existenta chirurgiei ortopedice la noi in tara — specialitate care exista astazi datorita eforturilor demarate de profesorul Pesamosca si continuate de mine ulterior. Facand parte din comisia de aprobare a formularelor E 112, inteleg ca incapatanarea mea de a opera aici cazurile complexe si a aduce, astfel, economii la bugetul Casei Nationale de Sanatate a deranjat... Insa cum se poate asa ceva?! De ce de cand nu mai sunt eu in comisie s-a cheltuit de sase ori mai mult pe operatiile in afara tarii, cand pacientii puteau fi la fel de bine tratati de medicii romani? Mai mult decat atat, daca ar fi fost implementate cele doua programe nationale propuse inca din 2015 de Asociatia Romana a Traumatologilor si Ortopezilor Pediatri — cel de screening, depistare si tratament al displaziei de dezvoltare a soldului si cel de screening scolar, care sa depisteze scolioza de la 1 la 18 ani — am fi adus economii de milioane de euro in sistemul medical", arata medicul.

Citeste si:
Moartea lui Mihai Eminescu, caz de malpraxis. Geniul a fost...
Moartea lui Mihai Eminescu,...

In final, Burnei spune ca tot ce se intampla este de neinteles pentru el si isi doreste ca Justitia sa isi spuna cuvantul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.