Presedintele Donald Trump a parut sa renunte duminica la planurile discutate la summitul G20 cu omologul sau rus Vladimir Putin privind o unitate de securitate informatica in comun cu Moscova. Propunerea sa initiala a fost criticata dur de republicani, care i-au atras atentia presedintelui ca Rusia nu este de incredere, relateaza Reuters.

Duminica, Trump a minimalizat ideea unitatii comune, aparuta in timpul discutiilor cu Putin de la summitul G20, de la Hamburg, din Germania.

“Faptul ca presedintele Putin si cu minte au discutat despre o unitate de securitate informatica nu inseamna ca eu cred ca se poate intampla. Nu se poate”, a scris Trump pe Twitter.

El a notat apoi ca un acord cu Rusia privind incetatea focului in Siria “poate s-a intamplat.

Duminica dimineata, Trump a scris pe Twitter ca el si presedintele rus Vladimir Putin au discutat despre formarea unei “unitati impenetrabile de securitate informatica” pentru a se ocupa de chestiuni precum riscul unei ingerinte informatice in alegeri.

Ideea a fost criticata dur de mai multi colegi de partid ai lui Trump, care s-au intrebat de ce ar colabora Statele Unite cuu Rusia dupa ce Moscova ar fi incercat sa influentee alegerile din 2016.

“Nu este cea mai proasta idee pe care am auzit-o vreodata, dar este destul de aproape”, a spus senatorul Lindsey Graham, din Carolina de Sud.

Ash Carter, care a fost secretar al Apararii in administratia fostului presedinte democrat, Barack Obama, a subliniat pentru CNN: “Este ca si cum tipul care ti-a jefuit casa ti-ar propune un grup de lucru privind jafurile”.

Senatorul republican John McCain a inteles dorinta lui Trump de a trece peste dispute si a colabora cu Rusia, dar a insistat ca “trebuie sa fie platit un pret”, scrie News.ro.

“Nu a fost nicio pedeapsa”, a spus McCain, care conduce Comisia pentru Servicii Armate a Senatului. “Vladimir Putin (…), a scapat, practic, cu tentativa de schimbare a rezultatului (…) alegerilor noastre”, a adaugat el.

Liderul grupului democrat din Comisia pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor, Adam Schiff, a apreciat ca Rusia nu este un partener credibil in securitatea informatica. “Daca aceasta este cea mai buna aparare pentru alegerile noastre, mai bine am trimite direct urnele la Moscova”, a adaugat el.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.