Politia londoneza a anuntat ca sapte persoane au fost ucise si 48 ranite, in incidentele din capitala Marii Britanii.

UPDATE 08 iunie- Bilantul victimelor a crescut la 8 morti, au confirmat autoritatile britanice.

UPDATE 15:35 Politia britanica anunta ca a arestat 12 persoane duminica, in estul Londrei, in legatura cu atacul de sambata seara

UPDATE 15:11 Atacatorii probabil ca erau ”teroristi islamisti radicali”, a declarat duminica ministrul britanic de Interne Amber Rudd, relateaza Reuters.

”Asa cum a spus premierul, credem ca erau teroristi islamisti extremisti, dupa modul in care s-au inspirat, si este necesar sa aflam mai multe despre locul de unde vine aceasta radicalizare”, a declarat Rudd pentru ITV.

Ea a refuzat sa spuna daca autorii atacului le erau cunoscuti autoritatilor.

”Operatiunea este in curs, iar astfel aflam mai multe despre cine sunt cei trei”, a spus ea.

Ministrul a mai declarat ca nu pare sa existe o legatura intre atacatorii de la Londra si autorul atacului sinucigas de la Manchester. ”Credem ca este improbabil. Arata ca si cum n-ar exista (o legatura), dar nu putem sa excludem nimic in acest moment”, a spus ea.

UPDATE 12:39 Zeci de politisti puternic inarmati patruleaza in zona London Bridge

UPDATE 11:44
Politia anunta ca bilantul atacului de la Londra a crescut la 7 morti.

Trei barbati suspecti au fost impuscati mortal, mai anunta Politia metropolitana.

Un ofiter al Politiei rutiere a fost grav ranit

Conform politiei, atacatorii purtau ceea ce pareau a fi veste cu explozibil, dar ulterior s-a dovedit ca erau false. De altfel, o fotografie cu un barbat intins pe jos purtand o astfel de vesta a circulat la scurt timp dupa incidentele de la Londra.


Serviciul de ambulanta mentioneaza ca echipele de medici au ajuns la locul incidentului la sase minute de la apelul care anunta ca sunt persoane care au nevoie de ingrjiri medicale.

Ranitii au fost transportati la cinci spitale din Londra

Mai multe persoane cu rani usoare au primit ingrijiri la fata locului.
Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Peste 80 de medici au fost implicati in interventie, echipaje ale ambulantei si specialisti ai Serviciului de ambulanta aeriana.

"Incidentul a fost declarat ca fiind unul major si am colaborat cu celelalte servicii de urgenta", mai anunta Serviciul de ambulanta.

Anterior, serviciile de ambulanta anuntasera ca cel putin 20 de raniti au fost transportati la sase spitale. Doua spitale din zona in care au avut loc incidentele au plasate sub paza.

Unul dintre raniti se afla in stare critica

Unii dintre ranitii in atacurile de la Londra se afla in stare ”critica”, a anuntat duminica primarul capitalei britanice Sadiq Khan, relateaza The Associated Press si The Guardian.
Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Potrivit The Guardian, Khan s-a declarat ”coplesit si furios ca acesti teroristi au vizat in mod deliberat londonezi nevinovati”.

”Nu poate exista o justificare” a acestor atacuri, a spus el.

”Sase persoane au fost ucise, iar peste 40 au fost ranite - unii dintre ei, ma tem ca se afla in stare critica”.

Khan i-a indemnat duminica pe londonezi sa fie atenti, in contextul in care amenintarea terorista se afla la nivelul ”sever”, potrivit AP.


Insa ”sunt sigur ca suntem unul dintre cele mai sigure orase din lume”, a adaugat el.

Militanti vor sa perturbe democratia britanica si sa impiedice alegerile generale anticipate de joi, a mai spus el.

Mai multe strazi din jurul London Bridge, inchise

Mai multe strazi din jurul London Bridge ramaneau inchise duminica, iar unii angajati ai spitalelor nu puteau sa ajunga la serviciu, relateaza BBC News.

Duminica dimineata erau inchise in continuare London Bridge, Southwark Bridge, Borough High Street, Southwark Street, Lower Thames Street, King William Street, Gracechurch Street si Canon Street.
Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

Statia London Bridge urmeaza sa ramana inchisa duminica toata ziua, iar statia Borough Tube era de asemenea inchisa.

Succesiunea evenimentelor

Poltia britanica a primit sambata, la ora locala 22:08, apelul care anunta ca un vehicul a lovit pietonii la London Bridge, vehiculul, un microbuz alb, a continuat sa mearga catre Borough Market, iar din masina au coborat barbati care au injunghiat mai multe persoane, inclusiv un ofiter de politie, informeaza BBC, care face o cronologie a incidentelor care au avut loc sambata seara in Londra.

- Politia metropolitana spune ca a inceput sa primeasca informatii ca un vehicul a lovit pietoni pe Podul Londrei la ora 22:08.

- Vehiculul, un microbuz alb, a continuat sa meraga de la London Bridge catre Borough Market.

- Suspectii au coborat din masina si mai multe persoane au fost injunghiate, inclusiv un ofiter de politie.

Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

- Trei barbati considerati suspecti au fost impuscati mortal la opt minute dupa primul apel care anunta incidentele.

- Suspectii purtau false veste cu explozibil. Identitatea atacatorilor nu a fost anuntata.

- Sase persoane au fost ucise si 48 au fost transportate la spital.

- Atacul nu a fost inca revendicat.

Un microbuz de culoare alba a lovit mai multe persoane in apropierea statiei London Bridge, mai multe echipaje de politie si salvare venind la fata locului si izoland zona, relateaza BBC. Un al doilea incident a avut loc in Borough Market, scrie News.ro.

Atacul de sambata, de la Londra, are loc la aproape doua luni si jumatate de la cel din apropierea Parlamentului britanic, soldat cu moartea a sase persoane, inclusiv a unei romance si cu ranirea altor 50 si la mai putin de doua saptamani de la atentatul de la Manchester Arena, cand 22 de persoane au fost ucise, iar alte 116 au fost ranite.

In 22 martie, atacatorul, Khalid Masood, a intrat cu masina in pietoni pe Podul Westminster. A intrat apoi cu vehiculul intr-un gard, a iesit din masina avand in mana un cutit si a fugit spre Parlament, fiind impuscat.

In 22 mai, un barbat de 22 de ani, identificat ca Salman Abedi, a detonat o bomba artizanala in timp ce spectatorii paraseau Manchester Arena, unde avusese loc un concert al artistei Ariana Grande.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.