Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca vrea sa stie cu exactitate de ce fotografia in care seful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Aurelian Miu, care sta in genunchi in fata unor superiori, a aparut in spatiul public dupa 4 ani.

Carmen Dan crede ca intentia nu a fost de a-l expune public pe Aurelian Miu, ci probabil de a pune o presiune pe cineva care este deasupra sefului Serviciului de Control, respectiv conducerea Politiei de Frontiera.

"Trebuie analizat de ce a fost nevoie sa apara acum o fotografie detinuta de cineva din sistem in arhiva institutionala sau personala dupa 4 ani si care a fost scopul urmarit. Eu sunt omul, care cand primeste informatii, ia si masuri. Niciodata nu am ezitat din acest punct de vedere. Asa ca daca exista cineva care are de sesizat ceva si are o anumita teama vizavi de sefii directi, de exemplu, eu ii invit sa vina la mine. Dar sa vina atunci cand se intampla si nu dupa 4 ani. Vreau sa vedem cu exactitate de ce a fost nevoie sa apara aceasta fotografie dupa 4 ani si care a fost interesul pentru care s-a facut publica aceasta fotografie. Oare nu aceea de a pune o presiune pe cineva care este deasupra acestui serviciu de control, respectiv conducerea Politiei de Frontiera? Si aici ne vom edifica si vom lua deciziile corecte si legale. Nu cred ca intentia a fost de a-l expune public pe domnul Aurelian Miu", a spus Carmen Dan la un post de televiziune, citat de Agerpres.

Ministrul de Interne, care i-a solicitat demisia lui Aurelian Miu, a mai afirmat ca au fost elucidate circumstantele in care a fost facuta acea fotografie si s-a stabilit ca "nu a fost un ritual" si ca sefului Serviciului Control din cadrul Politiei de Frontiera nu i s-a cerut sa ingenuncheze in fata vreunui superior.

"Fotografia a fost facuta in contextul analizei pe anul 2012, pe 13 februarie 2013, la o ora destul de tarzie cand nu ar mai fi trebuit sa socializam doar pentru ca am avut o analiza de bilant si am considerat ca politistul care s-a pus in asemenea ipostaza care este nedemna pentru un barbat daramite pentru un politist trebuie sa faca un gest de minima onoare si trebuie sa plece din acea pozitie care presupune responsabilitatea functiei. Nu te poti duce sa ii controlezi pe altii in conditiile in care deja public te-ai expus intr-o pozitie atat de umilitoare", a mai spus Carmen Dan.

Citeste si:
Ciolacu îi dă afară din partid pe Carmen Dan, Cătălin Rădulescu și...
VIDEO Ciolacu anunță că îi dă...

Potrivit ministrului de Interne, pana acum Aurelian Miu nu si-a prezentat demisia, care ar fi "un act de ultima demnitate", insa daca nu o va face "mai sunt si alte metode".

"Si sa nu creada cineva ca ma rog de seful Serviciului Control din IGPF, pentru ca sunt si alte metode prin care vom lua masurile necesare. Eu am considerat ca trebuie sa faca un alt de ultima demnitate si sa iasa din acea situatie umilitoare cu demnitate, altfel mai sunt metode", a mai spus Dan.

Ziarul National a publicat miercuri fotografii in care Aurelian Miu era in genunchi in fata unor angajati MAI asupra carora ar avea atributii de control. In acel loc se mai aflau Gelu Oltean, fost sef al Serviciului de informatii al Ministerului de Interne, Ioan Buda, seful Politiei de Frontiera, Marcel Ardelean, seful Directiei de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei.

Citeste si:
Lucian Bode a cerut amânarea moțiunii simple care îl vizează, cu...
Lucian Bode a cerut amânarea...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.