Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut, marți, printr-o scrisoare scrisă către conducerea Camerei Deputaților, amânarea dezbaterii și votului pe moțiunea simplă care îl vizează, depusă de parlamentarii Forța Dreptei și USR. Oficialul a solicitat ca moțiunea să fie analizată în săptămâna 17-21 octombrie. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a acceptat solicitarea lui Bode și a reprogramat moțiunea pentru luni, 17 octombrie.

Moțiunea simplă care îl vizează pe Lucian Bode, amânată cu doar câteva ore înainte de dezbatere. Ministrul a cerut asta

Moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost depusă săptămâna trecută de către 55 de parlamentari USR și neafiliați aparținând Partidului Forța Dreptei. Aceasta va fi dezbătută lunea viitoare, de la ora 16:00, și supusă votului miercurea viitoare, a hotărât Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Lucian Bode a motivat în scrisoare că, în cursul zilei de marți, când era programată dezbaterea moțiunii, este angrenat într-o acțiune care vizează semnarea contractului pentru achiziția de nave multirol, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), eveniment care va avea loc în prezența ambasadorului Olandei în România.

Totodată, ministru a mai notat că, începând cu data de 12 octombrie, se va afla în Belgia, în Luxemburg, pentru activități în marja Consiliului UE în formatul Justiției și Afaceri Interne (JAI). El a menționat că de duminică se desfășoară, sub coordonarea Comisiei Europene (CE), exercițiul voluntar de evaluare pentru implementarea acquis-ului Schengen de către țara noastră.

Moțiunea simplă, intitulată „Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”, a fost inițiată de USR și semnată de către deputații partidului Forței Dreapta.

Conform unui comunicat de presă, USR e de părere că, în cei aproape doi ani de mandat ca ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa o constituie protejarea intereselor de partid și ale șefului său direct, președintele Klaus Iohhanis, nu interesul românilor.

Citeste si:
Dezbatere intensă pe Internet după reacția polițistului Marian...
Dezbatere intensă pe Internet...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.