Politica 24 Mai 2017 13:50 de Clara Vacaru
Carmen Dan, ministrul de Interne, a dispus verificari dupa ce au aparut, intr-o publicatie, imagini in care apare comisarul-sef Aurelian Miu ingenuncheaza in fata unor fosti si actuali colegi.

Persoana care apare in imaginile publicate de ziarul National este comisarul-sef Aurelian Miu, seful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Conducerea MAI apreciaza ca imaginile si informatiile aparute in spatiul public sunt de natura sa afecteze exercitarea respectivei functii, pentru care este nevoie de autoritate profesionala si probitate morala.

In consecinta, ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a dispus verificari pentru lamurirea acestei situatii iar la finalul acestora vor fi prezentate si masurile administrative”, a comunicat Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presa.

Ancheta interna vine dupa ce ziarul National a publicat doua fotografii in care apare, ingenunchiat si cu mainile impreunate a rugaciune, comisarul-sef Aurelian Miu, seful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera. Acesta se afla in fata mai multor persoane, printre care chestorul Gelu Oltean, fost sef al Directiei Informatii si Protectie Interna, trimis in judecata de DNA, in august 2016, pentru ca ar fi incercat, alaturi de alti sefi ai DIPI, sa-si acopere urmele in cazul limuzinei de lux a lui Gabriel Oprea.

Alaturi de Gelu Oltean, in fotografii mai apar chestorul general de Politie Ioan Buda si chestorul Marcel Ardelean, director al Directiei de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, scrie Digi24.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.