Prezenta mereu alaturi de sotul ei, Brigitte Trogneux, intentioneaza sa fie o Prima Doamna cum Franta nu a mai avut si se va inspira de la Carla Bruni-Sarkozy, pe care o admira, desi a fost destul de criticata, a marturisit fosta profesoara a viitorului lider de la Elysee pentru Madame Figaro.

Carla Bruni-Sarkozy “si-a facut bine treaba”, considera sotia presedintelui-ales, Emmanuel Macron. “A fost criticata mult si a trecut peste toate cu multa clasa. A gestionat bine (situatia – n.r.), nu a fost usor”, a spus Brigitte Macron.

Urmatorii cinci ani se anunta dificili pentru viitoarea Prima Doamna a Frantei, care, impreuna cu sotul ei, intentioneaza sa reformeze rolul sotiei presedintelui pe scena tarii.

“Cred ca este importanta sa clarificam (statutul Primei Doamne – n.r.), in caz contrar, ne vom trezi in fata unor practici ambigue, in fata disimularii, care este imposibila pentru cea vizata si care este o forma de ipocrizie”, a explicat Emmanuel Macron in campania electorala.

“Daca voi fi ales – nu, pardon, cand vom fi alesi – va fi acolo, cu un rol si loc. Nu va sta in spate, ascunsa, sau nu va deveni un tweet (…). Va fi alaturi de mine, pentru ca a fost intotdeauna alaturi de mine”, a spus el in aprilie.

In calitate de Prima Doamna, ea a intentioneaza sa se concentreze pe educatie si subiecte care afecteaza tinerii. Din acest punct de vedere, multi o compara cu Michelle Obama.

O PRIMA DOAMNA CARE VREA SA DISTRUGA STEREOTIPURILE

Trogneux este cu aproximativ 24 de ani mai batrana decat Macron – un fapt care a obsedat presa din intreaga lume. “Daca as fi cu 20 de ani mai batran decat sotia mea, nimeni nu s-ar fi intrebat daca este o relatie legitima”, a declarat Macron pentru Le Parisien. “Numai pentru ca sotia mea este cu 20 de ani mai in varsta decat mine spun oamenii ca nu este rezonabil”, a adaugat el.

Insa Trogneux nu a lasat valul de porecle insultatoare din presa – “Prima bunica a Frantei”, “Barbie la menopauza” si asa mai departe – sa o opreasca de la a fi o prezenta constanta alaturi de Macron pe tot parcursul campaniei.

Citeste si:
Proteste violente la Paris împotriva reformei pensiilor
Proteste violente la Paris...

In fata celor care privesc cu scepticism femeile care au o relatie cu barbatii mai tineri, faptul ca si-a sarutat sotul pe scena, la evenimente de campanie, pare un act de sfidare.

UNUL DINTRE CEI MAI APROPIATI CONSILIERI AI LUI MACRON

“Fara ea, nu as fi eu”, a spus Macron despre sotia sa, dupa victoria din primul tur de scrutin al alegerilor.


Dans l'intimité des coachings de Brigitte Macron de 6MEDIAS

Fosta profesoara de teatru, ea l-a sfatuit pe sotul ei, care i-a fost, de altfel, elev, cum sa se comporte pe scena si cum sa rosteasca discursurile pentru a vraji publicul.

“Iti coboara vocea, trebuie sa ridici vocea”, a fost ea filmata spunandu-i lui Macron inainte de un eveniment de campanie.

De asemenea, ea l-ar fi incurajat pe viitorul lider de la Elysees sa se concentreze pe subiecte precum egalitatea de sexe, scrie BBC News. El a promis ca jumatate dintre candidatii En Marche ! de la alegerile legislative din 8 iunie vor fi femei.

O RELATIE CARE DEPASESTE CLISEELE

Povestea lui Emmanuel Macron si a lui Brigitte Trogneux a inceput cand actualul presedinte-ales al Frantei, atunci in varsta de 15 ani, a luat parte la o piesa de teatru regizata de viitoarea sa sotie, relateaza CNN.
Citeste si:
Interesul crescut al româncelor pentru portrete foto în stil fine art
Interesul crescut al...

Trogneux, care s-a nascut intr-o familie burgheza de ciocolatieri din Amiens, avea pe atunci o viata obisnuita. Avea o cariera stabila, predand literatura franceza, latina si teatru, era casatorita cu un bancher, Andre Louis Auziere, si avea trei copii.

Nu este clar cand au inceput cei doi sa aiba o relatie romantica, dar Macron i-ar fi spus inca de la 17 ani: “Indiferent ce vei face, eu ma voi casatori cu tine”.

“Nimeni nu va sti cand povestea noastra a devenit o poveste de dragoste. Acest lucru ne apartine noua, acesta este secretul nostru”, a subliniat la un moment dat Prima Doamna.

Parintii lui Macron s-au opus relatiei si ar fi incercat sa ii desparta pe cei doi, trimitandu-l pe adolescent la studii la Paris.

“Iubirea a distrus totul in cale si m-a dus la divort. Era imposibil sa ii rezist”, a marturisit Trogneux pentru Paris Match in 2016.

Citeste si:
Creatoarea de modă care a îmbrăcat-o pe Carmen Iohannis, mesaj dur...
Creatoarea de modă care a...

Ea a divortat de Auziere in 2006 si s-a casatorit cu Macron un an mai tarziu si s-a mutat la Paris, pentru a preda.

In 2015 a renuntat la cariera pentru a se concentra pe cea a sotului ei, care era atunci ministru al Economiei.

“In fiecare seara discutam si repetam ce am auzit unul despre celalalt (…). Trebuie sa fiu atenta la tot, sa fac totul pentru a-l apara”, a spus viitoarea Prima Doamna.

Cei doi au decis sa nu aiba copii, dar Trogneux are deja doi fii si o fiica, toti adulti. Sebastien, Laurence si Tiphaine au o relatie buna cu presedintele-ales si au facut campanie alaturi de tatal lor vitreg.

De altfel, la 39 de ani, Emmanuel Macron este deja bunic: el are sapte nepoti vitregi.

“Nu avem o familie clasica, nu poate fi negat acest lucru. Dar exista mai putina iubire in aceasta familie? Nu cred. Poate ca este mai multa decat in familiile conventionale”, a spus presedintele-ales in campanie.

Citeste si:
Macron acuză Rusia de propaganda anti-franceză în Africa. „Sunt...
Macron acuză Rusia de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.