Autoritatile sud-coreene au inceput inchiderea celei mai mari piete de carne de caine din tara, aflata la Seongnam, pentru a-si imbunatati imaginea inaintea Jocurilor Olimpice de iarna care vor avea loc, intre 9 si 25 februarie 2018, la Pyeonchang, informeaza The Guardian.

Coreea de Sud se confrunta cu un val de critici internationale fata de practicile de ucidere a cainilor in vederea consumului uman. Piata Moran din Seongnam vinde anual peste 80.000 de caini, morti sau vii, ceea ce reprezinta o treime din consumul din aceasta tara. Activistii pentru drepturile animalelor au aratat ca in piata cainii sunt tinuti in conditii groaznice, fiind sacrificati prin electrocutare, strangulare si lovire.

Luni, oficalitatile locale au inceput sa dezafecteze piata, mutand custile cu animale vii si instalatiile de macelarie. Operatiunile nu se fac insa fara opozitie. Declarati initial de acord cu masura, 22 de vanzatori nu mai vor inchiderea pietei si cer compensatii pentru faptul ca isi pierd afacerile. Autoritatile locale promit ca ii vor sustine financiar pe acestia sa se reorienteze catre alt tip de business, iar piata va fi refacuta, insa nu pentru comertul cu carne de caine, relateaza Digi24.

Desi numai o mica parte din populatia Coreei de Sud, de peste 50 de milioane de locuitori, consuma in mod regulat carne de caine, mii de restaurante si magazine alimentare continua sa o vanda in diverse feluri culinare. Potrivit statisticilor, in 2010 erau 892.820 de caini in peste 100 de ferme. In cultura locala, consumul de carne de caine poate imbunatati virilitatea masculina si combate bolile si oboseala, mai ales in lunile fierbinti de vara.

Criticile internationale fata de consumul de carne de caine s-au intensificat dupa ce Coreea de Sud a organizat, impreuna cu Japonia, Cupa Mondiala de fotbal din 2002. In ultima perioada, mai multe organizatii au lansat petitii online pentru boicotarea JO din 2018 daca sud-coreenii nu interzic consumul de carne de caine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.