Jurnalistii The Sun sustin ca familiile sarace de romani muncesc pana la 13 ore pe zi in propriile locuinte pentru a asambla jucariile mici de plastic, care se gasesc in interiorul oualor Kinder. De asemenea, copii romani cu varste de doar sase ani participa la aceasta munca extenuanta in schimbul unei plati modice, echivalenta cu doar 22 de penny pe ora (n.r 1,16 lei). Parintele unor copii implicati in asamblarea de jucarii a declarat ca este vorba de o munca de sclavi.

Pentru fiecare 1.000 de oua asamblate, o familie primeste in jur de 20 de lei romanesti, echivalentul a doar 3.77 de lire sterline.

Produsele sunt ulterior transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei. Intermediarii vand ouale asamblate in schimbul a 80 de penny pe bucata.

Daca directorii de la Ferrero ar sti se ce intampla in Romania probabil ca ar avea un atac de cord. Compania nu primeste ce a platit, iar intermediarii castiga o avere pentru munca unor oameni, care sunt tratati ca sclavi”, a declarat o sursa anonima din interiorul companiei Ferrero.

Familia Jurj este implicata in proces. La asamblarea oualor Kinder participa Timea (30 de ani) alaturi de sotul ei Christian (41 de ani), precum si de copiii Patrick (11 ani) si Hannah (6 ani).

”Este munca de sclavi, dar ce am putea sa facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci cand vezi modul in care traim aici trebuie sa intelegeti de ce este visul nostru sa mergem in Marea Britanie”, a declarat Christian Jurj pentru The Sun.

Se pare ca familia primeste ouale si jucariile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractata de catre Romexa SA.

Reprezentantii Romexa SA au declarat ca nu aveau nicio idee ca firma subcontractata trimitea ouale pentru asamblare in locuintele unor familii sarace, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.