Cel putin 17.000 de refugiati au dat in judecata autoritatile germane de la inceputul acestui an si majoritatea dintre ei au avut castig de cauza, relateaza cotidianul Süddeutsche Zeitung, citat miercuri de thelocal.de.
Marea majoritate a plangerilor (15.000) au fost formulate de catre sirieni, care formeaza cea mai numeroasa categorie de solicitanti de azil in Germania.

Sansele lor de a castiga procesele intentate contra Biroul federal german pentru migratie si refugiati (BAMF) s-au dovedit a fi ridicate, in peste 90% din cazuri tribunalele administrative hotarand ca ei au dreptul la protectie deplina in conformitate cu Conventia de la Geneva privind refugiatii.

Desi acei refugiati care beneficiaza de protectie secundara sunt feriti de expulzare, ei inca se confrunta cu dezavantaje considerabile in comparatie cu persoanele ce beneficiaza de statutul deplin de refugiat in Germania.

Incepand din luna martie, numarul sirienilor care au primit doar protectie secundata din partea BAMF a sporit masiv. In perioada septembrie 2014 — martie 2016, BAMF a oferit protectie colectiva refugiatilor sirieni, insa de la jumatatea lunii martie sirienii trebuie sa solicite azil in mod individual, doar circa 60% primind protectie secundara.

In 2014, inainte de a fi introduse cazurile colective, aproximativ doua treimi dintre refugiatii sirieni au primit protectie deplina in Germania, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.