Este inacceptabil ca romanii si bugarii sa fie tratati, de catre Statele Unite si Canada, in mod diferit fata de ceilalti cetateni ai tarilor membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste regimul de acces, iar aceasta situatie este un caz care trebuie abordat de Parlamentul European, a declarat presedintele Comisiei pentru Comert International a legislativului comunitar, Bernd Lange.

Europarlamentarul social-democrat german, care este si raportorul Parlamentului European pentru viitorul Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), a discutat joi, la Bruxelles, cu un grup restrans de jurnalisti din mai multe state UE, intre care s-a aflat si reporterul HotNews.ro.

Intrebat de HotNews, daca TTIP ar putea fi considerat un acord mixt, ceea ce ar necesita ratificarea sa in parlamentele nationale ale statelor membre, Lange a raspuns afirmativ.

"In acest moment, avand in vedere amibitiile pe care le avem in TTIP, ma astept ca TTIP sa fie un acord mixt. Exista posibilitatea ca parlamentele nationale sa influenteze procesul de adoptare a acordului si pe parcurs, nu doar la finalul procesului de ratificare. In unele state-membre, parlamentul da guvernului un mandat sa semneze sau nu (ratificarea tratatului la nivelulul UE - n.r)" - a spus Lange.

In context, europarlamentarul social-democrat german a mentionat ca regimul vizelor pentru romani si bulgari pentru accesul in SUA trebuie discutat in Parlamentul European, nu doar in parlamentele nationale ale Romaniei si Bulgariei, in procesul de ratificare a viitorului acord SUA-UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.