Zeci de militari azeri si armeni au murit in confruntarile armate din regiunea separatista Nagorno-Karabah, in ceea ce este cea mai grava criza din ultimele doua decenii, informeaza BBC News online.

Azerbaidjanul a decis incetarea focului in Nagorno-Karabah

Administratia din Azerbaidjan a decis, duminica, incetarea unilaterala a focului in conflictul cu fortele armene din Nagorno-Karabah, informeaza BBC News online.

"Azerbaidjanul, in semn de bunavointa, a decis unilateral incetarea ostilitatilor", a transmis Ministerul Apararii de la Baku.

"Este vorba de un raspuns la apelurile internationale de incetare a focului", precizeaza institutia, avertizand ca armata azera va riposta la atacuri.



Armenia a anuntat ca a pierdut 18 combatanti in luptele din Nagorno-Karabah. De partea cealalta, 12 militari azeri au murit in confruntarile cu separatistii armeni.

Luptele au continuat in cursul noptii de sambata spre duminica. Rusia, care alimenteaza cu armament ambele parti, a reiterat apelul de incetare a focului.

Conflictul dintre cele doua parti a izbucnit la sfarsitul anilor 1980 si a escaladat in razboi in 1991, soldandu-se cu 30.000 de morti pana la acordul de incetare a focului, intrat in vigoare in 1994. Regiunea Nagorno-Karabah, o enclava in Azerbaidjan, este sub controlul separatistilor armeni, care au propriul guvern si surse proprii de finantare, scrie MEDIAFAX.



In aceasta regiune, enclava in Azerbaidjan, aflata sub controlul separatistilor armeni dupa incheierea fostului conflict militar, in 1994, confruntarile sunt destul de frecvente. In ceea ce priveste atacurile de sambata, atat Azerbaidjanul, cat si Armenia se acuza reciproc de initierea acestora.

In luna martie, au fost raportate incidente similare in regiunea separatista.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a indemnat sambata ambele parti sa inceteze atacurile.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.