Presedintele turc a declarat ca mai este foarte putin pana la construirea cladirii in capitala Romaniei.

Presedintele turc a spus, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis, ca a discutat cu „prietenul roman” despre moscheea ce urmeaza sa fie construita in Bucuresti si despre oferta pe care Turcia o are, la schimb, pentru Romania.

„Intre timp, a fost oferit un teren in Bucuresti Muftiatului musulmanilor din Romania pentru construirea unei moschei in Bucuresti. Muftiatul se ocupa de obtinerea autorizatiilor necesare, iar Turcia este gata sa acorde tot sprijinul pe care il poate acorda acestui proiect. La randul nostru, si noi am stabilit cateva terenuri in Istanbul unde vor putea fi construite o capela si un loc de cazare pentru pelerinii romani. Aceste aspecte, aceste detalii le-am discutat cu prietenul meu, cu dl. Iohannis”, a declarat presedintele Turciei.

Potrivit news.ro, presedintele Klaus Iohannis a afirmat, la randul sau, ca poate „confirma” faza in care s-a ajuns in ceea ce priveste moscheea de la Bucuresti. „Chestiunea este de competenta Primariei si se lucreaza la aceste documentatii”, a spus seful statului.

„Cei 70.000 de conationali turci care traiesc azi in Romania si cei 20.000 de cetateni turci care se afla in Romania reprezinta astazi o punte de prietenie puternica intre tarile noastre. Centrele culturale Yunus Emre din Romania si Institutul Cultural Dimitrie Cantermir din Istanbul au o contributie foarte insemnata la dezvoltarea relatiilor dintre popoarele noastre. TIKA (Agentia Turca pentru Coordonare si Cooperare – n.r.) isi desfasoara activitatea la Bucuresti de aproape un an. TIKA, in cooperare cu institutiile din Romania, si-a pus semnatura pe foarte multe proiecte in domeniul educational, cultural, al sanatatii si al sportului”, a aratat presedintele turc.

Proiectul unei Mari Moschei se afla, de fapt, pe agenda discutiilor diplomatice dintre Romania si Turcia inca din anul 1990, insa discutiile pe aceasta tema s-au reaprins pe un ton polemic anul trecut, dupa ce fostul premier Victor Ponta s-a operat in Turcia, relateaza DIGI24.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Protocolul pentru ridicarea Marii Moschei de la Bucuresti a fost semnat in vara anului trecut. Moscheea va fi ridicata pe un teren de 11.000 de metri patrati acordat gratuit de Guvern si va avea o capacitate de o mie de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.