Uniunea Europeana se confrunta cu un "moment critic", iar membrii ei este necesar sa lase deoparte propriile interese si sa abordeze probleme ca terorismul si migratia, afirma cei sase membri fondatori ai UE, relateaza Reuters in pagina electronica.

La o saptamana dupa ce Bruxellesul a acceptat, in speranta ca Marea Britanie sa nu paraseasca Uniunea, ca anumite state sa nu mearga mai departe in privinta impartasirii suveranitatii lor, Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburgul si Olanda s-au angajat sa continue drumul catre o "uniune tot mai stransa".

Ministrii Afacerilor Externe ai acestor sase state s-au reunit marti la Roma, orasul in care semnau in 1957 Actul fondator al Uniunii Europene. "Suntem ingrijorati de situatia in care se afla proiectul european", subliniaza ei intr-un comunicat publicat in urma reuniunii.

"De fapt, el (proiectul) pare sa se confrunte cu o perioada foarte dificila. In acest moment critic, in calitate de membri fondatori, ne simtim deosebit de solicitati", afirma Cei 6.

Reuniunea celor sase membri fondatori ai Uniunii Europene a avut loc in contextul unor disensiuni profunde intre actualii sai 28 de membri pe tema modului de gestionare a sute de mii de migranti care fug din calea violentelor din Africa de Nord si Orientul Mijlociu si vin in Europa.

De asemenea, ea are loc la o saptamana dupa ce Donald Tusk, presedintele UE, a prezentat masuri menite sa mentina Marea Britanie in cadrul blocului european, scrie MEDIAFAX.

Subliniind ca Uniunea "permite diverse cai de integrare", semnatarii Tratatului de la Roma afirmau in 1957 ca "suntem hotarati sa continuam procesul vizand crearea unei uniuni tot mai stranse intre popoarele Europei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.