Germania si Franta vor sa exercite presiuni asupra Uniunii Europene (UE) pentru ca aceasta sa actioneze mai rapid si mai unita in fata agravarii crizei refugiatilor, relateaza Reuters in pagina electronica.

Initiativa se va afla in centrul unei intalniri prevazute luni la Bruxelles intre cancelarul Angela Merkel si presedintele Francois Hollande.

Ministii lor de Interne, Thomas de Maizière si Bernard Cazeneuve, au lucrat la aceasta "initiativa in vederea unei Politici Migratorii Europene" joi seara, la Berlin. "Este inacceptabil ca institutiile europene sa continue sa lucreze in ritmul in care o fac acum", a denuntat ministrul german intr-o conferinta de presa.

Cei doi ministri, a continuat el, au convenit ca Italia si Grecia, aflate in prima linie din cauza pozitiei lor geografice, ar avea nevoie de un ajutor european considerabil pentru a crea "zone de asteptare" pentru nou sositi. "Este evident ca Italia si Grecia vor avea nevoie de un ajutor si ca acesta va costa UE multi bani", a declarat Thomas De Maiziere.

In plus, este necesar ca europenii sa sustina tarile situate la frontierele blocului comunitar in lupta impotriva retelelor de traficanti de imigranti si sa abordeze totodata cauzele acestor migrari in masa, scrie MEDIAFAX.

Guvernul german a anuntat miercuri ca se asteapta ca 800.000 de refugiati sa ajunga in Germania anul acesta. In primele sase luni, 220.000 de persoane care au fugit din calea razboaielor, violentelor si saraciei din Asia, Africa si Orientul Mijlociu au sosit deja in Germania.

Thomas De Maiziere a subliniat ca Germania a primit, numai ea, 40% dintre refugiatii de pe teritoriul european.

Inainte sa plece la Berlin, Bernard Cazeneuve a semnat, la Calais, cu ministrul britanic de Interne Theresa May, un acord care prevede ca Londra sa aloce zece milioane de euro, pe o perioada de doi, in vederea imbunatatirii situatiei umanitare la Calais. Acordul vizeaza, de asemenea, consolidarea masurilor de securitatea in zona incintei Eurotunnel si crearea pe teritoriul francez a unui Centru de Comandament si Control din care sa faca parte agenti francezi si britanici.

Citeste si:
Belgia preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Prioritățile...
Belgia preia preşedinţia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.