Olivia Jordan, o tanara de 26 de ani din Oklahoma, a fost desemnata Miss SUA, duminica, intr-o competitie marcata de controverse, ca urmare a declaratiilor facute de miliardarul american Donald Trump, coproprietar al evenimentului, la adresa imigrantilor mexicani.

Olivia Jordan a fost aleasa castigatoare a celei de-a 64-a editii a Miss SUA, invingandu-le in aceasta competitie de frumusete pe alte 50 de concurente, potrivit huffingtonpost.com. Aceasta a primit coroana de Miss SUA de la castigatoarea de anul trecut a competitiei, Nia Sanchez, din Nevada.

Editia din acest an a fost marcata de multe controverse, in urma declaratiilor la adresa imigrantilor mexicani facute de Donald Trump, in timpul discursului prin care magnatul american a anuntat ca va candida pentru a fi nominalizat din partea Partidului Republican la alegerile prezidentiale din 2016.

Totusi, dupa mai multe saptamani de controverse generate de afirmatiile lui Donald Trump, concursul s-a desfasurat fara nicio problema si in lipsa celebrului magnat. Astfel, accentul a cazut pe tinerele precum Olivia Jordan, care au muncit din greu in timpul acestei competitii, conform huffingtonpost.com.

Castigatoarea a fost urmata in clasamentul final de Ylianna Guerra, in varsta de 22 de ani, din Texas (desemnata first runner-up), si de Anea Garcia, de 20 de ani, din Rhode Island (second runner-up).

Topul cinci al competitiei a fost completat de Miss Nevada Brittany McGown, in varsta de 25 de ani (third runner-up), si de Miss Maryland Mame Adjei, in varsta de 23 de ani.

Concursul de frumusete s-a desfasurat la Baton Rouge, in Louisiana, fiind difuzat de REELZ, o televiziune americana independenta.
Donald Trump a incheiat un contract cu televiziunea REELZ pentru a difuza Miss SUA, pe 12 iulie, anuntul fiind facut dupa ce reteaua NBC a refuzat sa mai transmita acest concurs de frumusete, scrie MEDIAFAX.

"Decizia REELZ de a achizitiona drepturile de difuzare a Miss SUA a avut la baza convingerea noastra ca acest eveniment special si femeile care concureaza in cadrul lui sunt o parte a traditiilor americane", a declarat, pe 4 iulie, Stan Hubbard, CEO al REELZ.

Citeste si:
Cum a ajutat un chiștoc de țigară la rezolvarea unei crime de acum...
Cum a ajutat un chiștoc de...

La sfarsitul lunii iunie, televiziunea de limba spaniola Univision a anuntat ca nu va difuza concursul de frumusete Miss SUA si ca va intrerupe orice relatie de afaceri cu Miss Universe Organization, un joint venture intre Donald Trump si compania NBCUniversal, detinuta de grupul media Comcast, in urma "declaratiilor insultatoare la adresa imigrantilor mexicani" facute de Donald Trump.

Reteaua americana de televiziune NBC a anuntat la randul sau ca l-a concediat pe Donald Trump si ca a intrerupt colaborarea cu concursurile de frumusete Miss SUA si Miss Universe, din cauza acelor comentarii insultatoare. Donald Trump a anuntat ca nu va participa la reality show-ul "The Apprentice", difuzat de NBC, in timp ce va candida pentru Casa Alba.

Televiziunea americana NBC detinea drepturile de difuzare in limba engleza a concursului Miss SUA, in timp ce Univision planuia sa transmita pentru prima data acest concurs in limba spaniola in acest an.

Citeste si:
Trump, găsit vinovat de abuz sexual și defăimarea jurnalistei E....
Donald Trump, găsit vinovat...

La randul sau, Donald Trump a deschis un proces de 500 milioane de dolari impotriva Univision, in urma deciziei acestei televiziuni americane care emite programe in limba spaniola de a incheia unilateral contractul in virtutea caruia trebuia sa difuzeze concursul de frumusete Miss USA.

Donald Trump a spus ca NBC a dat dovada de "slabiciune" atunci cand a renuntat la difuzarea Miss SUA, magnatul catalogand totodata aceasta decizie a televiziunii americane ca fiind "prosteasca". Totusi, Trump a precizat ca are "un mare respect pentru Mexic" si ca iubeste "poporul mexican si spiritul sau extraordinar".

Pe de alta parte, cativa membri ai juriului Miss SUA si invitati ai acestei competitii de frumusete au renuntat la planurile lor de a participa la eveniment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.