Donald Trump a câștigat aseară alegerile primare republicane din Iowa. Locuitorii de acolo au hotărât să îl trimită pe fostul președinte al SUA în sursa pentru Casa Albă. Republicanul i-a îndemnat pe susținători să vină la urne, în pofida temperaturilor negative.

Donald Trump a câştigat luni seara alegerile primare republicane din Iowa, după o jumătate de oră de la începerea votului, consolidându-şi statutul de mare favorit al dreptei la alegerile prezidenţiale din noiembrie, scrie AFP.

Fostul șef de stat în vârstă de 77 de ani, inculpat de patru ori, i-a devansat pe rivalii săi Nikki Haley şi Ron DeSantis în acest stat din Midwest, chiar dacă rezultatele sunt încă provizorii şi continuă să evolueze.

La orele 05.51, Donald Trump avea 50% din voturi, Ron DeSantis 21%, iar Nikki Haley 20%, potrivit CBS. În ciuda furtunii de zăpadă, care a stârnit temeri legate de participare, Donal Trump se apropie încă puțin de un probabil duel cu democratul Joe Biden, actualul lider de la Casa Albă.

Iowa, primul vot din sezonul primar, este considerat crucial pentru a elimina candidaţii şi pentru a le oferi celor rămaşi în cursă o trambulină pentru restul cursei.

Acest stat reprezintă mai puțin de 2% din delegații acordați la nivel național în procesul de alegere a candidaților unui partid, așa că o noapte victorioasă aici nu garantează succesul în restul sezonului de nominalizări.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2024 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.