Economia Italiei iese treptat din cea mai lunga recesiune cu care s-a confruntat economia tarii in ultimele decenii, iar premierul Matteo Renzi trebuie sa continue ferm programul ambitios de reforme pentru a elimina slabiciunile structurale si pentru relansarea cresterii, potrivit FMI.

In raportul anual de tara, publicat dupa consultarile bilaterale care au avut loc in iunie, FMI confirma estimarile de crestere a economiei Italiene la 0,7% in 2015 si 1,2% in 2016, relateaza MarketWatch.

Fondul cere autoritatilor de la Roma sa se foloseasca de aceasta fereastra de oportunitate pentru a continua reformele de modernizare a sistemului politic si economic. "Redresarea este fragila, iar pe termen mediu perspectivele sunt limitate de problemele structurale, somajul ridicat, slabiciunea finantelor publice si nivelul ridicat al datoriei publice", se arata in raport.

Expertii FMI considera ca redresarea ar fi sustinuta de consolidarea finantelor bancilor si companiilor, inclusiv printr-o noua legislatie a insolventei si criterii standar ale bancilor pentru analizarea viabilitatii companiilor mici si mijlocii. Raportul FMI cere autoritatilor si echilibrarea fiscala pentru reducerea taxelor ridicate pe forta de munca si capital, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.