Reteaua terorista Stat Islamic a recrutat cel putin 400 de copii in Siria, in ultimele trei luni, asa-numitii "pui ai califatului" fiind antrenati in poligoane militare si supusi unei campanii dure de indoctrinare, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters.

Toti cei aproximativ 400 de copii si adolescenti sub 18 ani au fost recrutati in apropierea scolilor, moscheilor si in alte zone publice din regiuni siriene aflate sub controlul teroristilor sunniti. Unul dintre copiii recrutati a aparut intr-o inregistrare video, la inceputul lunii martie, impuscand in cap un palestinian acuzat de spionaj in favoarea Israelului. Politia franceza a anuntat ca tanarul ar putea fi fratele vitreg al lui Mohamed Merah, un islamist care a omorat trei militari, un rabin si trei copii evrei, in orasul francez Toulouse, in anul 2012.

"Teroristii folosesc copii pentru ca este usor sa ii supuna tehnicilor de spalare a creierelor. Le pot construi personalitatile asa cum vor, ii opresc sa mearga la scoala, ii pot educa in scolile retelei sunnite Stat Islamic", a explicat Rami Abdulrahman, directorul organizatiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Reteaua terorista Stat Islamic ocupa teritorii din Siria, Irak si Libia, unde a proclamat un "califat islamic", pozitiile militare teroriste din regiuni siriene si irakiene fiind vizate de raiduri aeriene ale coalitiei internationale conduse de Statele Unite. Militantii organizatiei teroriste sunnite s-au facut remarcati prin executarea, in special prin decapitare, a unor ostatici occidentali, a civililor si militarilor sirieni, scrie MEDIAFAX.

Liderii organizatiei teroriste au incurajat familiile siriene si irakiene sa isi trimita copiii in scoli care promoveaza o doctrina sunnita radicala. In taberele de antrenament militar, copiii sunt invatati sa utilizeze arme de foc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.