Ziarul chinez Global Times a calificat, sambata, filmul "The Interview", despre asasinarea fictiva a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, drept "aroganta culturala absurda", in contextul in care Sony Pictures a anulat lansarea peliculei in urma atacului informatic de proportii asupra companiei

"Cineastii americani gresesc atunci cand il iau in deradere pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un", a mai scris publicatia care este detinuta de Ziarul Poporului, organ oficial al Partidului Comunist Chinez.

Comentariul din presa chineza vine dupa ce Statele Unite au anuntat ca vor raspunde Coreei de Nord, care a fost identificata ca autor al celui mai grav atac informatic desfasurat asupra Statelor Unite.

"Filmul «The Interview», care il ia in deradere pe liderul inamicului Statelor Unite, nu poate fi un motiv de mandrie pentru Hollywood si societatea americana", potrivit editorialului din Global Times.

"Americanii cred mereu ca pot face glume pe seama liderilor altor tari doar pentru ca sunt liberi sa critice si sa-si bata joc de proprii conducatori. Conteaza prea putin ce crede societatea americana despre Coreea de Nord si Kim Jong-Un. Kim este seful statului. A face glume proaste pe seama sa este pur si simplu rezultatul unei arogante culturale absurde", potrivit Global Times.

Cotidianul chinez a lansat un apel la adresa Statelor Unite sa dea dovada de bune maniere, in loc sa arate agresivitate excesiva.

Filmul "The Interview", cu Seth Rogen si James Franco, prezinta un complot fictiv de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, cu ajutorul a doi jurnalisti care vor sa ii ia un interviu dictatorului. Lansarea in cinematografe a filmului, prevazuta pentru 25 decembrie, a fost anulata, miercuri, de Sony Pictures, dupa ce un atac informatic asupra serverelor companiei a dus la publicarea pe internet de informatii confidentiale, date personale si chiar filme nelansate, scrie MEDIAFAX.

Decizia Sony, criticata de Hollywood, dar si de presedintele Barack Obama, a venit dupa aparitia unor amenintari privind efectuarea de noi atacuri informatice, in cazul in care compania nu retrage filmul. Pe de alta parte, potrivit unor e-mailuri publicate pe internet, care nu au fost autentificate in totalitate, oficialii Sony Pictures erau nemultumiti de calitatea productiei si estimau, inaintea atacului informatic, ca va fi un esec de box office.

Citeste si:
Kim Jong-Un a ordonat executarea unui oficial
Kim Jong-Un a ordonat...

FBI a identificat ca sursa a atacului informatic Coreea de Nord, tara care a negat vehement implicarea, dar care a catalogat atacul cibernetic ca fiind justificat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.