Regimul dictatorial al lui Kim Jong-Un, în Coreea de Nord, face din nou victime. De această dată, liderul de la Phenian ar fi ordonat executarea unui înalt oficial din ministerul Educației, pentru că nu a reușit să facă progrese privind politicile legate de învățământul la distanță.

Nemulțumit de felul în care este implementată digitalizarea în învățământul superior nord-coreean, liderul de la Phenian a luat măsuri drastice.

Potrivit unui raport intrat în posesia jurnaliștilor de la Daily NK, Kim Jong-un și-a dorit ca universitățile să fie dotate corespunzător pentru a putea face față învățământului la distanță, pe vreme de pandemie.

Pentru acest lucru, în luna iunie a anului trecut, dictatorul de 37 de ani a înființat o comisie în cadrul ministerului Educației, care să rezolve această problemă.

Se pare, însă, că progresele făcute de această comisie, timp de aproape un an, au fost extrem de mici, iar liderul nord-coreean ar fi fost nemulțumit de faptul că au fost efectuate prea puține conferințe video. De cealaltă parte, însă, membrii acestui for s-ar fi plâns de prea multă muncă și prea puține resurse. Rezultatul: Kim Jong-un a ordonat condamnarea la moarte a șefului comisiei - un bărbat de 50 de ani pe nume Park, despre care nu se știu prea multe lucruri.

„Nu înțeleg de ce (superiorii) au creat această comisie și țin profesorii ocupați, departe de locurile lor de muncă, dacă nu ne oferă resurse. Chiar și atunci când facem sugestii, ei ne spun să tăcem. Deci, haideți să trecem prin punctele de pe ordinea de zi și apoi să mergem acasă", ar fi spus Park la o ședință a comisiei, potrivit Bild.

Omul a fost executat, însă când anume și cum nu se știe clar. După moartea lui Park, noua comisie a fost „reorganizată” sub conducerea Ri Guk Chol, președintele Universității Kim Il Sung, adaugă raportul. "Efectuarea de apeluri video în mod regulat", este una dintre măsurile ce trebuie implementate de noua comisie, informează Daily NK.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.