Multi dintre americanii care sustin casatoriile gay nu se simt confortabil atunci cand cuplurile homosexuale isi exprima afectiunea in public.

Sociologii de la Universitatea Indiana au chestionat peste 1.000 de persoane, invitandu-le sa spuna ceea ce simteau atunci cand vedeau diverse cupluri tinandu-se de mana sau sarutandu-se in parc.

Aproximativ 97% dintre respondenti, heterosexuali, au spus ca nu vad niciun inconvenient atunci privesc cupluri alcatuite din persoane de sex opus tinandu-se de mana in public. Doar 62% dintre ei au spus acest lucru cand era vorba despre un cuplu de barbati gay care se tin de mana in public. In ceea ce priveste sarutul pe obraz, 95% dintre respondenti au aprobat acest gest in public intre un barbat si o femeie si doar 55% l-au aprobat atunci cand cuplul era alcatuit din doi barbati gay. In privinta sarutului pe gura, 50% au aprobat celebrul "French kiss" ("Sarut frantuzesc"), pe strada, pentru cuplurile heterosexuale. Doar 22% dintre respondenti s-au declarat de acord cu saruturile frantuzesti pe strada intre doi barbati gay.

Pentru cele trei tipuri de cazuri - tinut de mana, sarut pe obraz si sarut pe gura -, persoanele chestionate au parut sa accepte mai mult semnalele exterioare de afectiune atunci cand era vorba despre lesbiene, in comparatie cu barbatii gay - 75%, 72% si 26%.
Aceste procentaje raman totusi mult mai mici in comparatie cu cele referitoare la cuplurile heterosexuale.

Pentru Long Doan, autorul principal al acestui studiu aparut in editia din luna decembrie a American Sociological Review, aceste rezultate releva o serie de prejudecati care persista fata de barbatii gay si fata de lesbiene, in ciuda sprijinului tot mai mare al populatiei generale fata de casatoriile gay in Statele Unite. Casatoria intre persoanele de acelasi sex este in prezent legala in 33 de state americane din 50, ca si in capitala federala Washington.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.