Avionul care efectua zborul MH370 Malaysia Airlines, disparut de pe radare fara urma pe 8 martie cu 239 de persoane la bord, era "foarte probabil" pe pilot automat atunci cand s-a prabusit in Oceanul Indian.

Avionul care efectua zborul MH370 Malaysia Airlines, disparut de pe radare fara urma pe 8 martie cu 239 de persoane la bord, era "foarte probabil" pe pilot automat atunci cand s-a prabusit in Oceanul Indian, la terminarea carburantului, a declarat joi vicepremierul australian, relateaza AFP, potrivit MEDIAFAX.

"Putem spune, cred, ca este foarte probabil ca avionul era pe pilot automat. Altfel nu ar fi trasat traiectoria foarte regulata care a fost identificata cu ajutorul datelor prin satelit", a declarat Warren Truss, a carui tara coordoneaza cautarile in Oceanul Indian.

"In ceea ce priveste traseul avionului spre Oceanul Indian, credem ca avionul s-a aflat pe pilot automat pana in momentul in care a ramas fara carburant", a adaugat directorul Biroului australian pentru securitate aeriana.

Zborul MH370, care asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, cu 239 de persoane la bord, si-a schimbat brusc traseul la o ora dupa decolare si a intrerupt orice comunicare cu turnul de control. Niciun fragment al avionului nu a fost descoperit, in pofida unor operatiuni ample de cautare, care au transformat disparitia zborului MH370 intr-unul dintre cele mai mari mistere ale aviatiei moderne.

Potrivit datelor inregistrate de sateliti, aparatul ar fi zburat spre sudul Oceanului Indian si s-ar fi prabusit in mare dupa ce a ramas fara carburant.

Autoritatile australiene au anuntat ca operatiunea de cautare a avionului se va muta mai la sud, de-a lungul unui arc restrans identificat ca cel mai probabil locul in care a ajuns Boeingul 777.

O analiza recenta a datelor inregistrate de satelit a permis delimitarea unei suprafete de 60.000 de kilometri patrati, in sudul Oceanului Indian, unde operatiunile de cautare vor incepe in august si ar putea dura pana intr-un an. Cautarile s-au concentrat anterior asupra unei zone din largul coastei Perth, unde au fost detectate semnale acustice asemanatoare cu cele emise de cutiile negre.

Citeste si:
Formula 1 Australia: Max Verstappen câștigă după o cursă...
Formula 1 Australia: Max...

In pofida cautarilor, nu a fost descoperit niciun fragment apartinand avionului, iar anchetatorii cred ca, cel mai probabil, semnalele nu proveneau de la cutiile negre ale aeronavei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.