Ministrul de Interne al Malaysiei, Zahid Hamidi spune ca verificarea actelor de identitate in baza de date a Interpolului ar "incetini controlul migrational".

"Este imposibil sa fie verificat fiecare pasaport in baza de date a Interpolului, deoarece acest fapt ar incetini controlul persoanelor in aeroport", a declarat ministrul in Parlament, informeaza MEDIAFAX.

La randul sau, Interpolul a negat dificultatea de a accesa baza lor de date. "Este nevoie doar cateva secunde pentru a vedea in baza de date internationala, daca documentele au fost furate sau pierdute", afirma Intrepolul, citat intr-un comunicat.

"Daca Malaysia ar fi consultat baza noastra de date, faptul ca cei doi pasageri au folosit pasapoarte furate s-ar fi descoperit imediat", asigura Interpolul.

"Adevarul este ca de la inceputul lui 2014, inainte de disparitia zborului MH370 al Malaysia Airlines, serviciile de imigratie din Malaysia nu au efectuat niciun control al pasapoartelor prin baza noastra de date", denunta Interpolul.

Un austriac, Christian Kozel, si un italian, Luigi Maraldi, apareau pe lista pasagerilor, dar nu se aflau la bord. Celor doi le-au fost furate pasapoartele in Thailanda in 2012 si 2013, a confirmat Interpol. Pasapoartele lor au fost folosite de catre doi iranieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.